inDrive 2022’de dünyanın en hızlı büyüyen araç çağırma uygulaması oldu

inDrive, Data.Ai'ye (eski adıyla App Annie) göre 2022'de sektöründe en hızlı büyüyen uygulama oldu. Uygulama toplam indirme sayısına göre dünyada 2. sırada yer aldı. Şehirlerarası ulaşım, kurye gibi çok sayıda hizmeti bir arada sunan uygulama yeni özellikler açıklamaya devam ediyor.

Global araç çağırma ve kentsel hizmetler platformu olan inDrive, Data.Ai’ye (Küresel mobil veri analiz şirketi) göre 2022’de dünyanın en hızlı büyüyen küresel araç çağırma uygulaması oldu. Uygulama, indirme sayısında yıllık %45 artış gördü ve 2021’de 42,6 milyondan 2022’de 61,8 milyona çıkarak Google Play ve App Store verilerine göre dünya çapında en çok indirilen 2. araç çağırma uygulaması oldu.

inDrive ayrıca Fas, Peru, Panama, Nikaragua, Ekvador, Kolombiya, Bolivya, Pakistan, Nepal, Namibya ve Botswana’da en çok indirilen araç çağırma uygulaması olarak zirveye yerleşti.

inDrive’ın kurucusu ve CEO’su Arsen Tomsky konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Zorlu makro ortama rağmen, Data.Ai rakamları, yeni coğrafyalarda lansman yapma ve mevcut pazarlarda büyüme oranlarını koruma yaklaşımımızın başarısını vurguluyor. inDrive olarak amacımız, uygulamamızı kullanan herkesin adil olduğunu düşündükleri bir ücret üzerinde pazarlık yapma esnekliğinin yanı sıra fiyatlandırma üzerinde daha fazla kontrole sahip olmasını sağlamak. 

“Daha fazla insana ulaşmaya kararlıyız”

inDrive’ın dünya çapında 10’dan fazla bölgede en çok indirilen uygulama olduğunu görmekten memnuniyet duyuyorum. Daha ulaşılabilir olmak için yeterli hizmetin olmadığı pazarlara açıldık. Çünkü özünde herkesin erişilebilir ve uygun fiyatlı hizmetlere hakkı olduğuna inanıyoruz. 2023’te bu yolda ilerlemeye ve bu sonuçların üzerine giderek dünya çapında daha fazla insana ulaşmaya kararlıyız”.

inDrive, brüt gelirinde yıllık %88 artışla 2022’de hızlı bir büyüme kaydetti. Şirket, ekibine geçtiğimiz sene 1.000 kişi katarak 2.700 çalışana ulaştı. Ülke sayısını ise 37’den 47’ye çıkardı. Dünya genelinde 17 ofisi bulunan inDrive yeni şehirler için çalışmalarını sürdürüyor.

Güncel İçerikler