Şarj istasyonları geliştiren Park ‘n Charge, 16.4 milyon euro yatırım aldı

Elektrikli araçlar için hızlı şarj istasyonlarını daha fazla yerde kullanıma sunmak isteyen Park 'n Charge, 16.4 milyon euro yatırım aldı.

Elektrikli hızlı şarj istasyonları geliştiren Park ‘n Charge, düzenlenen turda 16.4 milyon euro yatırım aldı. Yatırım, Hollanda merkezli çok uluslu bankacılık ve finans şirketi Rabobank‘tan geldi.

Hollandalı girişim, Avrupa Birliği’nin sürdürülebilir hedefleri doğrultusunda Hollanda’daki şarj istasyonlarının sayısının katlanarak artması gerekeceğinden bunun acilen yapılması için düğmeye basıyor. 2035 yılına kadar AB, fosil yakıtla çalışan yeni araçların satışını aşamalı olarak tamamen durdurmayı planlıyor. Hollanda hükümeti ise bu hedefe 2030 yılına kadar ulaşmayı umuyor. Bu, önümüzdeki yıllarda şarj noktalarının sayısının da artması gerektiği anlamına geliyor.

Park ‘n Charge’ın kurucusu Gerwin Hop, “2030’da ulusal olarak yaklaşık 2 milyon şarj istasyonuna ihtiyaç duyulacak ve bunların 514.000’i kamusal alanlarda olacak. Bu, önümüzdeki yıllarda günde en az 500 şarj noktasının kurulması gerektiği anlamına geliyor. Alınan yatırımla beraber haftada 75’ten fazla şarj noktası kurabiliriz.” dedi.

Rabobank’tan Ronald Linthorst, “Park ‘n Charge gibi girişimleri destekleyerek, Energy-as-a-Service’i haritaya koymak ve enerji geçişini herkes için erişilebilir kılmak istiyoruz.” dedi.

Rabobank, enerji dönüşümünü hızlandırmak için emin adımlarla ilerliyor. Bu nedenle banka, Energy-as-a-Service sunan girişimleri teşvik etmek için yatırımlar yapıyor. Yatırım yapılan alanlar arasında piller, ısı pompaları, şarj istasyonları ve güneş panelleri gibi enerji altyapı alanları yer alıyor. Park ‘n Charge gibi girişimler de şarj istasyonlarına erişimi olan elektrikli araçları olan müşterilere yardımcı oluyor.

Girişim, aldığı yatırımı önümüzdeki yıllarda şarj ağını daha da genişletmek için kullanacağını açıkladı. Önümüzdeki iki yıl içinde Park ‘n Charge, Hollanda geneline yayılmış mevcut 6.000 şarj istasyonunu ikiye katlamak istiyor.

Güncel İçerikler