TikTok, kullanıcılar için mesaj ayarlarını genişletiyor

TikTok, kullanıcıların mesaj alma konusunda daha rahat olmalarını sağlayan yeni özelliklerini duyurdu.

TikTok, kullanıcılara kimden mesaj almak istediklerine dair bir seçenek sunmak için doğrudan mesajlaşma ayarlarını genişletti. Mesaj seçenekleri arasında herkes, önerilen arkadaşlar, karşılıklı takipler, mesaj gönderdiğiniz kişiler veya hiç kimse yer alıyor. Bu değişiklikten önce, yalnızca kullanıcıların arkadaş olarak tanımladığı veya önerildiği kişiler platformda birbirlerine DM gönderebiliyordu.

TikTok tarafından yapılan açıklamaya göre, “Herkes” seçeneği aktif edildiğinde platformda üyeliği bulunan tüm kişilerin DM gönderebileceği belirtiliyor. Ortak arkadaşlarınızdan ve takip ettiğiniz kişilerden gelen mesajlar gelen kutunuzda, takip etmediğiniz kişilerden gelen mesajlar ise Mesaj istekleri bölümünde görünüyor. Bu mesajları kabul etmeyi, silmeyi veya bildirmeyi kolayca seçebilme imkanı bulunuyor.

Doğrudan mesajlaşma ayarlarını değiştirmek için TikTok ana ekranının alt kısmındaki Profil simgesine dokunmanız gerekiyor. Ardından, üst kısımdaki Menü düğmesine dokunup “Ayarlar ve Gizlilik” kısmını seçmeniz ve ardından “Gizlilik” kısmına dokunmalısınız. Oradan da “Direct Messages” özelliğini seçmeniz gerekiyor. Ardından kimin size DM göndermesine izin vermek istediğinizi kolayca seçebileceksiniz.

Değişiklik, TikTok’un Instagram’a karşı rekabet etmek amacıyla platformundaki sosyal özellikleri genişletmesinin yeni bir yolu olarak görülüyor. Geçtiğimiz Eylül ayında TikTok, kullanıcıları arkadaşlarından gelen gönderileri görüntüleme karşılığında her gün belirli bir zamanda içerik göndermeye teşvik eden TikTok Now adlı bir BeReal benzeri bir özelliği kullanıma sundu.

TikTok, gün geçtikçe daha da artan bir kullanıcı kitlesini bünyesinde barındırıyor. Yeni özellikle beraber kullanıcıların platformda daha fazla vakit geçirerek etkileşim kurmalarını ve yeni içerikler oluşturmalarını amaçlıyor. Sosyal özelliklerin artırılmasıyla da yeni insanlarla iletişim kurulması daha da kolaylaşıyor.

Güncel İçerikler