Kahve endüstrisini dijitale entegre etmek isteyen BibeCoffe, 2.1 milyon euro yatırım aldı

Kahve makineleri için bir IoT gerçek zamanlı izleme çözümü geliştiren BibeCoffee, 2.1 milyon euro yatırım aldı.

Kahve endüstrisi için tak ve çalıştır çözümü geliştiren BibeCoffe, 2.1 milyon euro yatırım aldı. Eleven Ventures tarafından yönetilen tura mevcut yatırımcılar Venture Friends, Uni.Fund ve stratejik Silikon Vadisi merkezli melek yatırımcılar katıldı.

Son yapılan araştırmalara göre kahve endüstrisinin tahmini değeri 225 milyar dolar seviyelerinde oluyor. Gün geçtikçe daha da büyüyen pazarda kahve rekabeti hala yükselen sektörler arasında yer alıyor. Kahve markaları ve üreticileri, kahvenin kalitesini artırmak için araştırma ve geliştirmeye önemli kaynaklar yatırırken üretim aşamaları ve yeni tatlar keşfetmesinin yanı sıra lezzetli içeceğin müşterilere sunma aşaması hakkında herhangi bir araştırma yapılmıyor. Dijital bir yaklaşım benimseyen BibeCoffee bunu değiştirmek istiyor.

2018 yılında Atina’da kurulan girişim, kahve makineleri için eş zamanlı IoT izleme çözümü geliştirdi. Kahve dükkanı sahipleri, kahve zincirleri ve kahve makinesi üreticileri için tasarlanan ürün, kahve kalitesini artırmak, israfı azaltmak, gelirleri en üst düzeye çıkarmak, dolandırıcılığı tespit etmek, kahve makinesi arızalarını tahmin etmek için profesyonel kahve makinelerini akıllı bağlantılı terminallere dönüştürüyor. Bununla beraber özelleştirilerek bakımı kolaylaştırıp iş modellerini dönüştürmeye de yardımcı oluyor. 

Girişim, lansmanından bu yana, kahve makineleri ile iki yönlü iletişim sunarken, müşterilerinin zenginleştirilmiş veriler elde etmesine olanak tanıyan yeni geliştirilmiş nesil IoT cihazını piyasaya sürdü. Kahve makinesi işindeki en büyük isimlerden bazıları tarafından güvenilen ve onaylanan girişim, 20’den fazla ülkeden müşteriye sahip olduğunu belirtiyor.

BibeCoffee kurucu ortağı ve CEO’su Vasilis Apostolopoulos, “BibeCoffee’nin önümüzdeki yıllarda büyümesi umut verici ve şimdiden yüksek müşteri talepleri alıyoruz. Planlanan kahve makinesi kurulumlarımız 2023 yılı sonuna kadar onbinlere, önümüzdeki yıllarda ise milyonlarca kurulu makineye ulaşacak. Eleven’dan gelen yatırımın yanı sıra VentureFriends ve Uni.fund’un devam eden desteği, stratejik Silikon Vadisi merkezli melek yatırımcılarla birlikte, mevcut pazarlardaki ayak izimizi daha da artırmaya ve küresel varlığımızı genişletmeye katkıda bulunuyor.” dedi. 

Alınan yatırım, yapay zeka tabanlı karar verme yeteneğini geliştirmeye, kahve makinesi üreticileri için beyaz etiket çözümleri geliştirmeye kullanılacak. Ayrıca ekibin ABD ve Asya pazarlarına yönelik daha fazla Ar-Ge çalışması yapmasını sağlayacak.

Güncel İçerikler