Oyun teknolojileri geliştiren yerli girişim Ratic, tohum öncesi turda 5.27 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Oyuncular için geliştirdiği teknolojilerle SuperApp oluşturan yerli girişim Ratic, düzenlenen tohum öncesi turda 5.27 milyon dolar yatırım aldı.

Oyuncular için SuperApp geliştiren yerli girişim Ratic, düzenlenen tohum öncesi turda 5.27 milyon dolar yatırım aldı. Arısan İnce önderliğinde düzenlenen tura OXO Finans ve Alpcan Erdoğan katıldı.

 2022 yılının Nisan ayında Ali Dursun, Zeynep Dursun, Ersel R. Ekmen, Çetin Kaya Koç, Yasir Güney, ve Harun Dursun tarafından kurulan girişim, oyun üretmiyor, yeni oyun modellerinin dahil edilmesini kolaylaştıran bir geliştirici kiti ve bu yeni modellerle oyuncuların doğacak ihtiyaçlarını çözecek bir süper uygulama geliştiriyor. 

Ratic aktif şekilde oyuncular için devrim niteliğinde bir süper uygulamanın yanı sıra yeni oyun modellerinin uygulanmasını kolaylaştırmak için bir geliştirici kiti inşa ediyor. Bu hafta itibariyle geliştirilen uygulama Ratic Launcher‘ın Beta versiyonunun yayınlanması planlanıyor.

ratic

İstanbul merkezli girişimin CEO’su Ali Dursun, “Böylesine açık fikirli yatırımcıların desteğini almış olmaktan heyecan duyuyoruz. Bu finansman oyun endüstrisi için benzersiz vizyonumuzu hayata geçirmemizi sağlayacak. Ayrıca bu turda toplanan fon, şirketimizin teknik ekibini genişletmek; Ratic Launcher ve Ratic Kit’in geliştirilmesine devam etmek için kullanılacak. Bunun gerçekleşmesini mümküm kılan; ekibimizin, danışmanlarımızın, çözüm ortaklarımızın ve yatırımcılarımızın desteği için minnettarız.” dedi. 

Girişimin gelecek planları arasında sektörün hacminde büyük bir artış sağlamak yer alıyor. Sektöre yeni kazandırdıracakları dijital finans ile güçlendirilmiş oyun modelleri sayesinde girişimin teknolojilerini entegre eden oyun stüdyolarının gelirlerinde en az %50‘lik bir artış sağlaması planlanıyor. Ratic, 5 yıl içinde de pazarda %1‘lik bir dominasyon elde etmeyi planlıyor. Yıllık yaklaşık 200 milyar dolar gelir yaratan sektöre yıllık 2 milyar dolar kazandırmayı hedefliyor.

Girişim, aldığı yatırımı teknik ekibini genişletmek, hazırda bulunan ürünleri Ratic Launcher ve Ratic Kit‘in geliştirilme süreçlerine devam etmek için kullanacak.

Güncel İçerikler