Netflix’in kurucusu ve eş CEO’su Reed Hastings görevinden ayrıldı

Netflix'in 20 yılı aşkın süredir CEO'luk görevini üstlenen ve platformun kurucusu olan Reed Hastings istifa etti.

Netflix’in kurucusu ve eş CEO’su Reed Hastings geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, şirkette yirmi yılı aşkın bir süre sonra istifa edeceğini duyurdu. Ayrılma haberi oldukça ses getirse de yapılan açıklamada Netflix’in bir sonraki liderlik dönemini “uzun yıllardır” planladığı belirtildi.

2020’de Netflix, şirkette uzun süredir içerik çalışmalarına liderlik eden Ted Sarandos‘u Hastings’in yanında eş CEO olarak atadı. O zamanlar platform, değişikliği şirketin zaten faaliyet gösterdiği şekli resmileştirmek olarak nitelendirdi. Netflix, Hastings’in yokluğunda eş CEO yapısını koruyacak ve COO Greg Peters‘ı Sarandos’la ikili role terfi ettirecek.

Hastings, Sarandos ve Peters’ın eline almasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “İkisi de inanılmaz derecede iyi idare ederek Netflix’in gelişmeye devam etmesini sağladı. Gelirleri ve kazanç büyümemizi yeniden hızlandırmak için açık bir yol geliştirdi. Yönetim kurulu ve ben, halefliğimi tamamlamak için doğru zamanın geldiğine inanıyoruz.” dedi.

Hastings, Amazon’dan Jeff Bezos ve Microsoft’tan Bill Gates de dahil olmak üzere diğer önde gelen büyük teknoloji şirketi kurucuları tarafından paylaşılan bir emsalin ardından, yönetim kurulu başkanı olarak şirkete dahil olmaya devam edecek.

Haber, Netflix’in dördüncü çeyrek kazançlarını açıklamasından kısa bir süre önce geldi. Şirket, 4. çeyrekte beklentileri aşarak 7.7 milyon abone ekledi. Tahminlerde platformun 4.5 milyon aboneye sahip olacağı iddia ediliyordu. Şirket, 2022’nin son çeyreğinde 7.85 milyar dolar gelir elde ederek son dönemdeki yavaşlayan gelir artışı trendini genişletti.

Netflix, düşük maliyetli reklam destekli katmanının lansmanını 4. çeyrek için bir başarı olarak nitelendirdi, ancak yeni ürünle ilgili “daha yapılacak çok şey” olduğunu belirtti.

Güncel İçerikler