Microsoft’un girişimcilik programı GrowthX Accelerator, 3. dönem mezunlarını verdi

Microsoft for Startups tarafından düzenlenen Growth Accelerator programının 3. dönemi, 12 start-up’ın katılımıyla tamamlandı. Büyüme sürecindeki B2B start-up’ların Abu Dhabi’de ölçek kazanmalarına destek olmak üzere tasarlanan ve 10 hafta süren GrowthX Accelerator programı kapsamında girişim satışı, teknik hazırbulunuşluk, yatırımcı hazırbulunuşluğu ve müşteri etkileşimi taktikleri gibi konularda birebir ve gruplara yönelik seanslar düzenlendi.

Microsoft for Startups Orta Doğu, Microsoft ile Abu Dhabi Yatırım Ofisi’nin (ADIO) iş birliği içinde geliştirdiği GrowthX Accelerator programının 3. döneminin tamamlandığını duyurdu. Mezuniyet, start-up kurucularının, devlet yetkililerinin, yatırımcıların, iş liderlerinin ve bölgenin girişimci ekosisteminden paydaşların katılımıyla Abu Dhabi’nin finans merkezi olan Abu Dhabi Global Market’ta gerçekleştirildi.

Büyüme sürecindeki B2B start-up’ların Abu Dhabi’de ölçek kazanmalarına destek olmak üzere tasarlanmış bir program olan GrowthX Accelerator kapsamında iş ve teknoloji dünyasının global ve yerel liderleri ile Microsoft uzmanları tarafından haftalık eğitimler düzenleniyor. Orta Doğu, Türkiye ve Pakistan’da faaliyet gösteren 3. dönem mezunu start-up’lar Fortyguard, Ilmversity, Klickit, MonSpark, Pisano, Poilabs, Raabtaa, Supercommerce, Vita Virtues, Xina AI, Edraak Systems ve Pay Caps; e-ticaret, EdTech, Fintech, Hrtech ve Insurtech alanında çözüm geliştiriyorlar.

Tamamlanan son dönem ile birlikte, 2021’den bu yana GrowthX Accelerator programına katılan start-up’ların sayısının 48’e ulaştığını belirten ve programın start-up ekosistemine sağladığı katkının somut çıktılarını görmekten gurur duyduklarını dile getiren Microsoft Türkiye Operasyonlardan ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı, “GrowthX Accelerator programına dahil olan start-up’lar, kendilerine sunulan her fırsatı maksimum ölçüde değerlendiriyor. Son dönem mezunu B2B şirketler arasında da inovatif fikirlerini gerçek hayatta karşılığı olan çözümlere dönüştüren çok sayıda girişimci olduğunu görmek; yetkinliklerini ve sundukları çözümleri geliştirmek için verdikleri emeğe tanıklık etmek, girişimlere destek konusunda doğru yolda olduğumuzu kanıtlıyor” dedi.

Yeni, yaratıcı ve inovatif ürün ve çözümlere duyulan ihtiyaçla doğru orantılı olarak, Orta Doğu ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki start-up’lara yapılan yatırımlar da artıyor. MAGNiTT’e göre, geçtiğimiz sene Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’ne girişim sermayesi bazında yapılan yatırımların tutarı 2020’ye oranla %138 oranında artarak 2.6 Milyar dolara ulaştı. Yine aynı bölgede, 2021 yılında hayata geçirilen anlaşmaların %26’sı, toplanan fonların ise %45’i Birleşik Arap Emirlikleri’nden geldi.

GrowthX Accelerator programı, start-up’ların daha iyi teklifler geliştirmesine destek oluyor. 10 hafta süren program çerçevesinde girişim satışı, teknik hazırbulunuşluk, yatırımcı hazırbulunuşluğu ve müşteri etkileşimi taktikleri gibi konularda birebir ve gruplara yönelik seanslar sunuluyor. Programa katılan girişimler Microsoft ile yakın temas halinde çalışarak, bölgedeki şirketlerin yaşadığı zorluklara teknoloji temelli çözümler geliştiriyorlar. Start-up’lar, aynı zamanda bölgede Clara gibi hukuki danışmanlık veren iş ortaklarından da destek görüyorlar. GrowthX Accelerator programından mezun olan start-up’lar, girişimcilerin Abu Dhabi’de operasyonlarını yürütebilmeleri için gerekli iş lisanslarını almalarına destek veren bir GrowthX iş ortağı olan Masdar City ile de çalışma şansını yakalayacaklar.

Güncel İçerikler