Ses tabanlı uzaktan hasta bakımı yapan Lapsi Health, 3.5 milyon dolar yatırım aldı

Ses teknolojisiyle beraber hastaları uzaktan izleyebilen Lapsi Health, 3.5 milyon dolar yatırım aldı.

Sağlık teknolojileri geliştiren Lapsi Health, düzenlenen tohum yatırım turunda 3.5 milyon dolar yatırım aldı. Modi Ventures tarafından yönetilen tura mevcut yatırımcılardan Vendash, Bolwork ve mevcut yatırımcılar Vendash ve Bolwork katıldı.

2021 yılında Jhonatan Bringas Dimitriades, Diana van Stijn, Seamus Holohan ve Rodrigo Alvez tarafından kurulan Lapsi, Oskültasyon seslerinin günümüzde tıp ve ilaç-biyoteknoloji alanlarında kullanım şeklini değiştirmeyi hedefleyen bir medikal teknoloji geliştirme girişimi olarak lanse ediliyor.

Oskültasyon, tıbbi tanımı kalbin, akciğerlerin, atardamarların ve karın seslerinin dinlemesi olarak tanımlanıyor. Son 10 ayda girişimin çalışan sayısı 4 çalışandan 10’dan fazla çalışana ve 8 danışmana yükseldi.

Lapsi Health CEO’su Jhonatan Bringas Dimitriades, “Yıl boyunca 4 nesil prototip ve iki yerel uygulama yayınladık. Teknolojimizi doğrulayabildik ve dünya çapında çeşitli mekanlarda ve birçok medikal lidere gösterebildik. Bu yatırım, teknolojimizi 2023’te pazara sunma hedefiyle sonraki adımı atmamıza yardımcı oldu.” dedi. 

Lapsi kurucu ortağı Diana van Stijn, “Veriye dayalı kararlar, sağlık hizmetlerini, hasta yetkilendirmesini, klinik zekayı iyileştirmenin ve klinik araştırmayı daha demokratik hale getirmenin bir sonraki adımı oluyor. Lapsi Health’i kurmamız için için bize ilham veren idealler arasında bunlar yer alıyor.” dedi.

DTRA eş başkanı Craig Lipset, Lapsi Health, uzaktan bakım ve uzaktan klinik deneyler için bu yeteneği güvenle sunuyor. Teknoloji, sağlık hizmetleri ve klinik araştırmalar için yeni normali desteklerken hasta deneyimini ve sonuçlarını iyileştirecek.” dedi.

Lapsi Health, yeni yatırımları teknolojisini geliştirmeye devam etmek, FDA onayı almak ve ABD’de ticarileştirme faaliyetlerine başlamak için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler