Mercedes-Benz, elektrikli araçlarında EQ markasını kullanmayacak

Otomotiv devi Mercedes-Benz, elektrikli araçlar için kullandığı EQ markasını kaldırarak normal isimlendirme yapmaya hazırlanıyor.

Alman otomotiv üreticisi Mercedes-Benz, elektrikli araç devrine uyum sağlayabilmek için EQ markasından koparak yeni araçlarında farklı bir isimlendirme yapmaya hazırlanıyor. Şirketin 2024 yılının sonlarına doğru EQ’dan kopacağı iddia edildi.

Ortaya çıkan bilgilere göre Mercedes-Benz, elektrikli kompakt araç modellerini 2024 yılında piyasaya sürecek. Bununla beraber EQ markasının da sonuna gelinmiş olacak. Elektrikli araç modellerinin daha da arttığı görüldüğünde ekstra EQ markalandırılması yapılmasına gerek kalınmıyor.

Mercedes, EQ adını ilk olarak 2019’un EQC SUV‘si ile üretim arabalarında kullandı. O zamandan beri şirket, markayı hem EQB gibi geleneksel tasarımların elektrikli versiyonlarına hem de EQS SUV gibi benzersiz modellere uyguladı. Uzun menzilli EQXX gibi konsept otomobiller de benzer şekilde terminolojiye bağlı kaldı.

Mercedes yetkilileri, elektrikli araçlarla alakalı vizyonlarını ve planlarını açıklamak için daha çok erken olduğunu belirtiyor. Alman markasının 2030 yılına kadar tamamen elektrikli araçlara odaklanacağı ve EQ markasının da kullanım yerinde farklılıklar olacağı açıklandı. EQ, şirketin elektrikli araç stratejisinde önemli bir tol oynayacak.

Rapor doğruysa, bu kararı yeniden düşünmek sürpriz olmayacak. Araba üreticileri, elektrikli motorları vurgulamak için Chevy Bolt ve Ford Mustang Mach-E, Audi e-tron gibi isimleri sık sık kullansalar da, elektrikli araçlar daha yaygın hale geldikçe daha geleneksel isimlere güvenmeye başlıyorlar. Chevy’nin yaklaşan elektrikli Blazer’ı buna bir örnek oluyor.

Elektrikli araçlar ilerleyen tarihlerde fosil yakıtların da tükenmesiyle beraber sonunda varsayılan araçlar olarak görülecek. İlerleyen dönemlerde şirketler, elektrikli bir motora sahip olan aracın elektrikli motorunu bir satış noktası olarak kullanamayacaklar.

Güncel İçerikler