WhatsApp, resmi proxy desteğini global çapta kullanıma sundu

WhatsApp, kullanıcıların erişim konusunda sorun yaşamaması için global çapta proxy desteği sunduğunu açıkladı.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, proxy desteğini global çapta aktif hale getirildiğini açıkladı. Bu haberle beraber bağlantılarının engellenmesi veya kesilmesi durumunda kullanıcıların WhatsApp’a erişimini sürdürmesine izin verecek.

Bir proxy seçmek, kullanıcıların dünyanın dört bir yanındaki gönüllüler ve kuruluşlar tarafından insanların özgürce iletişim kurmasına yardımcı olmaya adanmış sunucular aracılığıyla WhatsApp’a bağlanmasına olanak tanıyor. WhatsApp, proxy aracılığıyla bağlanmanın, uygulamanın sağladığı gizlilik ve güvenlik düzeyini koruduğunu ve kişisel mesajların uçtan uca şifreleme ile korunmaya devam edeceğini söylüyor. Şirket, mesajların proxy sunucuları, WhatsApp veya Meta dahil olmak üzere aradaki hiç kimse tarafından görülmeyeceğini söylüyor.

Platform, “2023 için dileğimiz, bu internet kesintilerinin asla yaşanmamasıdır. İran’da aylardır gördüğümüz benzeri kesintiler, insanların insan haklarını ihlal ediyor ve insanları acil yardım almaktan alıkoyuyor. Bu kesintilerin devam etmesi durumunda, bu çözümün güvenli ve güvenilir iletişime ihtiyaç duyulan her yerde insanlara yardımcı olacağını umuyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

Yeni seçenek, uygulamanın en son sürümünü çalıştıran tüm kullanıcılar için ayarlar menüsünde bulunuyor. WhatsApp, internet erişiminiz varsa, proxy oluşturmuş güvenilir kaynaklar için sosyal medya veya arama motorlarında arama yapabileceğinizi söylüyor. Bir proxy’ye bağlanmak için WhatsApp ayarlarınıza gitmeniz ve “Depolama ve Veri”ye dokunmanız ve “Proxy”yi seçmeniz gerekiyor. Ardından, “Proxy Kullan”a dokunmanız ve proxy adresini girmeniz ve bağlanmak için “Kaydet”e dokunmanız yeterli oluyor.

Bağlantı başarılı olursa, bir onay işareti göreceksiniz. Hala bir proxy kullanarak WhatsApp mesajı gönderemiyor veya alamıyorsanız, bu proxy engellenmiş olabilir. Bu durumda, farklı bir proxy adresi kullanarak tekrar deneyebilirsiniz. WhatsApp, üçüncü taraf bir proxy kullanımının IP adresinizi proxy sağlayıcı ile paylaşacağını da belirtiyor. 

Güncel İçerikler