Mercedes-Benz, 2030’a kadar 10.000 elektrikli araç şarj istasyonu kurmaya hazırlanıyor [CES 2023]

Mercedes-Benz, elektrikli araçlar için 2030 yılına kadar 10.000 elektrikli araç şarj istasyonu kurmayı planladığını CES 2023'te açıkladı.

Alman otomotiv markası Mercedes-Benz, elektrikli araçların şarj gibi temel sorunlarına cevap vermek için CES 2023‘te 2030 yılına kadar 10.000 elektrikli şarj istasyonu kurmayı planladığını açıkladı. Tesla ve GM’nin ardından Alman otomobil üreticisi, 2030 yılına kadar ABD ve Kanada’dan başlayıp daha sonra Çin, Avrupa ve diğer önemli pazarlara genişleyerek şarj planını paylaştı.

Mercedes-Benz, kendi markasını taşıyan şarj ağının Kuzey Amerika kısmında toplam 2.500 yüksek güçlü şarj cihazı ile büyüteceğini söyledi. Şirketin basın açıklamasında, bu istasyonlardaki şarj hızlarının 350 kW’a ulaşacağı ve her istasyonda 30 adede kadar şarj cihazı bulunacağı belirtildi. Şarj cihazları herkese açık olsa da Mercedes-Benz sahipleri özel istasyonları önceden rezerve edebilecekler.

Mercedes-Benz, kuracağı yeni ağı ana arterlere yakın, uygun perakende ve servis noktalarına yakın, önemli şehirler ve kentsel nüfus merkezleri etrafında yerleştirecek.

Mercedes-Benz, EV şarj cihazı şirketi ChargePoint‘i de by girişime ortak olarak seçti. Otomobil üreticisi daha önce ChargePoint ile başka bir şarj hizmeti olan Mercedes me Charge üzerinde çalıştı.Bu hizmet, birkaç mevcut şarj ağını Mercedes-Benz müşterileri için tek bir ağda aşağı yukarı bir araya getiriyor.

Mercedes-Benz Group AG Yönetim Kurulu Başkanı Ola Källenius, “Mercedes-Benz, pazardaki en iyi elektrikli araçlar için inanılmaz olarak görülen her şeyi zaten sunuyor. Elektrik dönüşümünü hızlandırmak için şarj deneyiminin de buna ayak uydurmasını sağlamamız gerekiyor. Müşterilerimiz, elektrikli araç sahipliğini ve uzun mesafeli seyahatleri zahmetsiz hale getiren çekici bir şarj deneyimini hak ediyor. Bunun inşa edilmesi için bekle ve gör yaklaşımı benimsemeyeceğiz. Bu yüzden global bir şarj ağı başlatıyoruz. Müşterilerimiz için Mercedes-Benz sahipliğinin bir başka ayırt edici özelliği ve şirketimiz için değer yaratma potansiyeline sahip bir varlık olması için tasarlanmıştır. MN8 Energy ve ChargePoint gibi güçlü ve deneyimli ortaklarla faaliyetlerimize Kuzey Amerika’da başlamaktan heyecan duyuyoruz.” dedi.

Şarj ağının ülkemizi kapsayıp kapsamayacağı henüz bilinmiyor.

Güncel İçerikler