LiDAR sensörleri geliştiren PreAct Technologies, 14 milyon dolar yatırım aldı

Hayatımızın birçok alanı için LiDAR sensörler geliştiren PreAct Technologies, düzenlenen Seri B turda 14 milyon dolar yatırım aldı

Yazılım tanımlı ağlarla beraber LiDAR teknolojisi geliştiren PreAct Technologies, düzenlenen Seri B turda 14 milyon dolar yatırım aldı. Squared Capital liderliğinde düzenlenen yatırım turuna mevcut yatırımcıların yanı sıra State Farm Ventures, Luminate ve Traylor Capital katıldı.

Endüstrinin baştan yazılım tanımlı olacak şekilde tasarlanan ve mevcut yazılımları ve diğer sistemlerle hazır entegrasyon sağlayan kapsamlı bir kit ile eşleştirilen ilk sensörü olan PreAct’in sensör ailesi, diğer LiDAR’lardan çok daha düşük maliyetle yüksek kaliteli hizmet anlayışı sağlıyor. PreAct’ın patent bekleyen sensörleri ve yazılımı, yılda 30 milyar dolarlık bir pazar olduğu tahmin edilen radar, ultrason ve kameralar gibi kısa menzilli sensörlerin çoğunu tamamlıyor. Hatta onların yerini de kolayca alarak yeni bir alan açmayı  planlıyor.

Otomotiv, sağlık, akıllı binalar, tüketici elektroniği, robotik ve kamyon taşımacılığı gibi pazarlar, çevrelerini hızlı ve doğru bir şekilde haritalayabilen her zamankinden daha güçlü sensörlere ihtiyaç duyuyor. PreAct, bu kullanıcıları mevcut yazılımlara entegre olacak şekilde hızlıca para kazanmayı sağlamak için sürekli olarak yükseltilebilen güvenilir ve uygun fiyatlı sistemlerle destekliyor. 

PreAct Technologies CEO’su Paul Drysch, “PreAct, geçen yıl önemli bir büyüme kaydetti. Daha fazla sektör, yazılım aracılığıyla kullanıcıların ihtiyaçlarına göre uyarlanabilen ve bir yapay zeka geliştirme platformunu içeren güçlü bir kit ile desteklenen yüksek kaliteli 3D verilerin gücünü keşfetti. Yatırım turu, tarım, sağlık, robotik ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok sektörden aldığımız yoğun ilgiden yararlanmamızı sağlayacak. Ekibimiz ile gurur duyuyorum ve pazarda acil sensör kullanım durumu sorunlarına gerçek çözümler sunacağım için daha da heyecanlıyım.” dedi. 

Yatırımla beraber girişim, Ar-Ge faaliyetlerini artırmayı ve otomotiv dışı alanlarda çalışmalar yapmayı planlıyor.

Güncel İçerikler