Google Voice, potansiyel spam aramalar hakkında uyarıda bulunacak

Google Voice, kullanıcıların aramalardan rahatsız olduğu potansiyel spam aramalar hakkında önceden bilgi verecek bir sistem geliştirdi.

Google, kullanıcılıları rahatsız eden spam aramaları Google Voice ile önceden uyarmaya hazırlanıyor. Spam olduğunda şüphe ettiği çağrılarda kırmızı renkte ünlemli bir uyarıda bulunulacak.

Google tarafından geliştirilen Voice hizmeti, uzun zamandır faaliyet gösteriyor. Yenilenen özellikleriyle beraber uygulamanın yapay zekayı daha aktif olarak kullanması sağlanıyor.  Spam aramalarla alakalı uyarıların sağlanmasıyla beraber potansiyel olarak zararlı ya da dolandırıcılık odaklı numaraların Android işletim sistemine sahip akıllı telefon kullanan kişilerin olumsuz etkilenmemesi amaçlanıyor.

Google bu analizi, Google’ın arama ekosisteminde her ay milyarlarca spam aramayı belirleyen gelişmiş yapay zekayı kullanarak yaptığı açıklandı. Daha önce Google Pixel telefonlarda bulunan bu özellik artık Android telefonlara da geliyor. Sistemle beraber Google, tıpkı maillerde olduğu gibi aramaları da kullanıcılara hatırlatacak bir bölüm geliştiriyor. Bu sayede zararlı olabilecek numaralar daha sonra bu listeden kolayca bulunabiliyor.

Yapay zeka desteğiyle çalışsa da uygulama, bazen normal numaraları da spam olarak kaydedebiliyor. Böyle sıkıntılı durumlar için de spam içerisinden normal numaranın kolaylıkla çıkarılması sağlanıyor.

Spam uyarıları Google Voice hesabı olan herkes tarafından kullanılabilecek. Uygulamanın herkes tarafından tamamen ne zaman kullanılabileceği henüz açıklanmadı. Google’ın otomatik spam etiketlemesini istiyorsanız, Ayarlar > Güvenlik > Spamı filtrele özelliklerini aktif etmeniz gerekiyor.

Google Voice’a gelen bu yeni özelliğin hangi Anavif tpdroid sürümüne ya da hangi marka ve modele sahip telefonlar tarafından kullanılacağı belirtilmedi. Global çapta bir açılım söz konusu olduğu özelliğin ilk olarak belli başlı bölgelerde ve daha sonrasında tüm dünyada aktif hale geleceği tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler