WhatsApp, masaüstü sürüm için çoklu sohbet seçimi özelliğini test ediyor

WhatsApp, masaüstü ya da laptop üzerinden uygulamayı kullanan kişiler için çoklu sohbet seçimi özelliğini bir grup üzerinde test ediyor.

Popüler sosyal medya platformu WhatsApp, masaüstü sürümü için çoklu sohbet seçimini kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Kullanıcılarına daha işlevsel özellikler sunmak isteyen platform, yeni özellikler test ederek olumlu özellikleri uygulamaya entegre ediyor.

Facebook, Instagram ve Messenger gibi sosyal medya platformlarını bünyesinde barındıran Meta, WhatsApp için de yeni özellikler geliştiriyor. Platform, 2023 için web/masaüstü sürümünde birden fazla sohbet seçme olanağı planlıyor. Uygulamayı Windows veya Mac cihazınızda kullanıyorsanız, birkaç sohbeti okundu, okunmadı olarak işaretlemenin veya sessize almanın ne kadar zor olduğunun farkındasınızdır. Geliştirilmekte olan bu yeni sohbet yönetimi özelliğiyle, masaüstü sürümlü WhatsApp kullanarak aynı anda birden fazla görüşmeyi seçebilme imkanınız bulunuyor. Bu sayede sohbetlerinizi kolayca yönetebilmek çok daha kolay bir hal alıyor.

Ortaya çıkan bilgilere göre uygulama, sohbet menüsündeki “Sohbet Seç” kısmı üzerinde çalışıyor. Bu özellik kullanıma sunulduğunda, kullanıcılar birden fazla sohbeti okundu, okunmadı veya sessiz olarak işaretleyebilecek.

WhatsApp, macOS uygulamasının bir Catalyst sürümünü de test ediyor. Tüm kullanıcılara aktif edildiğinde uygulama, şirketin uzun zamandır beklenen bir iPad uygulaması sunmasının yolunu açacak. Bu işlevin çoklu cihaz desteğinin yeni sürümüyle birlikte geleceği söyleniyor. Şu anda kullanıcılar, akıllı telefonları yakınlarda olmadan yalnızca birkaç cihaza bağlanabiliyor.

Bu özelliğin hala geliştirilme aşamasında olduğunu ve kullanıcılara ne zaman ulaşacağına dair bir bilgi olmadığı belirtiliyor. Platform, özelliğin geliştirilme sürümlerini ilk olarak küçük kullanıcı gruplarında test ediyor. Özelliğin kullanıcılar tarafından olumlu yorumlanmasının hemen ardından daha büyük gruplarda test edilme süreci başlıyor. Buna bağlı olarak da yeni özelliklerin herkese kullanıma sunulması biraz uzun sürüyor.

Güncel İçerikler