Online hizmet platformu Armut, 2022 yılında yüzde 328 büyüdü

Hizmete ulaşmanın kolay ve güvenilir yolu olmayı amaçlayan Armut, 2022 yılı verilerini açıkladı.

Online hizmet alanında Türkiye’nin lider markası Armut, 2022 yılını değerlendirdi. Geçen bir yılda operasyonlarını büyüten, hizmet verdiği alanlara yenilerini ekleyen ve aldığı büyük yatırımla adından sıkça söz ettiren Armut, 2022 yılını %328 gelir büyümesiyle kapattı.

2023 yılında, 14 ülke, 3 marka

Armut.com 2022’de Avrupa liderliğine giden yolda hızla ilerledi. İtalyan rakibi ProntoPro ile birleşerek 15 milyon euro yatırım alan Armut, 2023 yılında birleşmeyle birlikte operasyonlarını 14 ülkede 3 marka ile devam ettirecek. Birleşme sonrasında Armut ve ProntoPro yaklaşık 4.000’in üzerinde kategoride toplam 12 milyondan fazla müşteriye hizmet vermeye başladı. İki şirketin toplam hizmet veren sayısı da 1.4 milyona ulaştı. Yeni şirketin İstanbul ve Milan ofislerinde 17 farklı milletten oluşan 192 kişilik büyük bir ekip yer alıyor.

Bir milyon hizmet veren, 4 milyon 713 bin hizmet talebi

Armut’da son bir yılda 4 milyon 713 bin 46 hizmet talebi alındı ve platforma yeni eklenen hizmetlerin sayısında %50 artış yaşandı. Bu sene açılan yeni servislerden en çok ilgi görenler arasında şehirler arası motosiklet taşıma, saatlik oyun ablası ve online çift terapisi servisleri dikkat çekti. Yaşamın her anında, ihtiyaç duyulan her alanda Armut.com, 2022 yılında bir milyonu geçen hizmet veren sayısı ile ziyaretçilerine yeni yılda da destek olacak.

İngiltere, Romanya ve Mısır’dan hizmet talepleri 

HomeRun markasıyla hizmet verilen yurtdışı pazarlarda ise %97 talep büyümesi ile İngiltere ön plana çıktı. İngiltere’de en çok talep alan servisler arasında sırasıyla boya badana, halı kaplama ve evden eve nakliyat yer alıyor. İngiltere gibi önemli büyüme gösteren ülkelerden Romanya’da en çok talep gören servisler sırasıyla ev temizliği, boya badana ve psikolog hizmetleri olurken, Mısır’da ise ev tadilat, ev temizliği ve evden eve nakliyat servisleri en çok talebi aldı.

Kurumsal hizmetler ön planda 

Bu yılın en çok tercih edilen hizmeti temizlik oldu. Armut’la bu yıl 733 bin 477 ev temizlendi. Armut.com’un nakliyat ve tadilat gibi yüksek talep alan popüler hizmetlerinin yanı sıra kurumsal hizmetler kategorisi de %30 büyüme ile dikkat çekti. Kurumsal hizmetler kategorisinde en çok talep alan hizmet sosyal medya yönetimi ve danışmanlığı oldu. Kurumsal hizmetlerden vize danışmanlığı hizmeti ise %493 büyümeyle tüm servisler arasında en fazla büyüme gösteren 5. hizmet oldu.

Son dönemlerin trendleri hizmetlere yansıdı

Son yılların popüler yaşam alanı prefabrik evlere olan talep Armut.com hizmetlerine de yansıdı. Armut’un en çok büyüme gösteren hizmetler listesinde dikkat çeken hizmetlerden biri de %377 ile prefabrik ev yapımı oldu. Geçtiğimiz seneye göre en fazla büyüme gösteren servisler ise sırasıyla %1036 talep artışı ile yük taşıma, %852 büyüme ile doğum günü mekanları oldu.

Armut 2022’de saniyelerle yarıştı

Armut hizmet çeşitliliği ve kalitesiyle ön plana çıkarken hızından da taviz vermedi. Bu yılın hız rekoru talep oluştuktan 6 saniye sonra gelen bir klima montaj teklifiyle yaşandı. 4 teklifi en hızlı şekilde tamamlayan iş ise 24 saniye ile TV led değişimi hizmetinde oldu.

Armut.com, 2023 yılında da yurt içinde ve yurt dışında hizmetlerini geliştirerek büyümeye devam edecek.

Güncel İçerikler