Üretkenlik odaklı yerli video analiz platformu Khenda, 1 milyon dolar tohum yatırım aldı

Fabrikaların daha üretken olması için yapay zeka desteğiyle alternatif iş planları oluşturan Khenda, 1 milyon dolar tohum yatırım aldı.

Fabrikaların üretim hatlarındaki verimliliği artıran yapay zeka temelli video analiz platformu Khenda, Diffusion Capital Partners (DCP) ve Koç Topluluğu Şirketleri Birinci Özel Girişim Sermayesi Yatırım Fonu‘ndan 1 milyon dolar tohum yatırım aldığını duyurdu. 

Khenda, üretimdeki sürekli iyileştirme faaliyetlerini yapay zeka tabanlı video analiz ile dijitalleştiren SaaS platformu geliştiriyor. Yapay zeka, video aracılığıyla üretim süreçlerini otomatik olarak analiz ediyor ve mühendislerin üretimdeki verimliliği artırmak için odaklanması gereken kısımları ortaya çıkartıyor. Khenda’nın patent-pending teknolojisi, çok az veriyle yapay zeka eğitimine olanak tanıyor. Diğer çözümlerin aksine, tamamlanması aylarca süren donanım kurulumuna veya kapsamlı veri toplanmasına gerek olmuyor. Böylece, mühendisler üretimdeki sorunları belirlemek, israfı azaltmak ve süreçlerin verimliliğini artırmak için Khenda’nın platformunu hızlı ve kolay bir şekilde kullanmaya başlayabiliyor. 

KWORKS Hızlandırma Programı mezunu bir girişim olan Khenda ayrıca, Güney Kore’de 2500’den fazla global girişim arasında düzenlenen, 120.000 dolar nakit ödüllü dünyanın en prestijli start-up yarışmalarından biri olan K-Start-up Grand Challenge 2021’in galibi oldu. 

Khenda’nın teknolojisinden sorumlu Çağkan Ekici, “Bu önemli yatırımı DCP ve Koç Grubu’nun VC fonundan aldığımız için mutluyuz. Üretim tesisleri, üretim hatlarında verimlilik ve kaliteyi sağlama konusunda birçok zorlukla karşılaşıyor ve yapay zeka destekli video analitik platformumuzun gerçek bir fark yaratabileceğine inanıyoruz. Bu fon, teknolojimizi ilerletmeye ve dünya çapında daha fazla üretim tesisinde uygulamaya devam etmemize yardımcı olacak.” 

Khenda’nın operasyonlarından sorumlu kurucu ortağı Aykan Ekici, “DCP ve Koç Grubu’nun VC fonundan bu yatırımı almaktan heyecan duyuyoruz. Fortune 500’de yer alan böylesine prestijli bir şirketin desteğini almak, özellikle otomotiv ve beyaz eşya sektörlerinde bize büyük bir ivme kazandıracak. Ayrıca bu yatırım, daha akıllı ve daha verimli bir üretim endüstrisi vizyonumuzu hayata geçirmemize yardımcı olacak.” 

DCP VC’den Alper Karagöz, “Khenda’nın büyümesini ve üretim tesislerini iyileştirmeye yönelik yenilikçi yaklaşımlarını desteklemekten heyecan duyuyoruz. Khenda’nın teknolojisinin daha güvenli, kaliteli ve verimli bir üretime geçişi hızlandıracağına inanıyoruz. Ekip, bu alanda gerçek bir etki yaratacak vizyona ve uzmanlığa sahip ve ilerlemelerini görmek için sabırsızlanıyoruz.” 

DCP VC ve Koç Grubu’nun VC fonundan yapılan yatırım, Khenda’nın büyümesini hızlandırmasına ve erişimini daha fazla pazara genişletmesine yardımcı olacak. Şirket halihazırda ABD, Avrupa ve Asya’daki önde gelen imalat şirketleriyle çalışıyor ve operasyonlarını daha da genişletmeyi hedefliyor.

Güncel İçerikler