Re-Pie, Ace Games’e 8 milyon dolar, Uzman Çiftçi’ye ise 500 bin dolar yatırım yaptı

Teknoloji ve yenilik odaklı iş modellerine yatırım yapan Re-Pie Portföy, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Re-pie, Ace Games’e 8 milyon dolar yatırım gerçekleştirirken dijital tarım platformu Uzman Çiftiçi’ye ise 500 bin dolar yatırım yaptı.

Türkiye’nin faaliyet izni almış ilk alternatif yatırım fonu yönetim şirketi olan Re-Pie Portföy, farklı alanlara yaptığı yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor.

Getir, Colendi, Easycep, Modanisa gibi yatırımlarla girişim ekosisteminde öncülüğü üstlenen Re-Pie, oyun sektörünü de odağına alarak Tiplay ve Arvis Games yatırımları yapmıştı.

Re-Pie, şimdi de Seri A yatırım turunu 25 milyon dolar yatırımla Playtika’nın lead ettiği Ace Games’e, Ace Games‘e GSYF üzerinden 8 milyon dolar yatırım yaptı.

Re-Pie Portföy’ün bir diğer yatırımı da dijital tarım platformu Uzman Çiftçi’ye oldu. Re-Pie, Portföy Yönetimi, Startup 1 Girişim Sermayesi Yatırım Fonu üzerinden dijital tarım platformu Uzman Çiftçi’ye 500 bin dolar yatırım yaptı.

“Ace Games’in başarı hikayesinin bir parçası olacağız”

Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Ergin yeni yatırımları ile ilgili olarak şunları söyledi: “Re-Pie olarak büyüme potansiyeli yüksek, teknoloji ve yenilik odaklı iş modeline sahip girişimlere yatırım yaparak portföyümüzü büyütmeye devam ediyoruz. Oyun sektörü de odaklandığımız sektörlerin başında geliyor. Bu alanda Fiona’s Farm oyunu ve metrikleri ile Ace Games’in yüksek gelişim potansiyeli olduğuna inanıyoruz. Ace Games GSYF üzerinden Ace Games’e 8 milyon dolar yatırım yaparak büyük bir başarı hikayesine katkı sağlamaktan son derece mutluluk duyuyoruz.”

“Uzman Çiftçi, kısa sürede yüksek performans gösterecek”

Ergin sözlerine şöyle devam etti: “Bir diğer yatırımımız olan Startup 1 Girişim Sermayesi Yatırım Fonu üzerinden 500 bin dolar yatırım yaptığımız dijital tarım platformu Uzman Çiftçi yatırımımız da bizi son derece heyecanlandırıyor. Gıda güvenliği ve enflasyonunun tüm dünyada sorun teşkil ettiği bu dönemde Uzman Çiftçi, geliştirdiği teknoloji ile on binlerce çiftçinin üretim planlamasından perakendecinin tedarik yönetimine kadar tüm süreci optimize ediyor. Uzman Çiftçi’yi hem toplumsal hem ekonomik fayda sağlayan, potansiyeli çok yüksek bir girişim olarak değerlendiriyor, kısa sürede yüksek performans göstereceğine inanıyoruz.”

iOS ve Android platformları için oyunlar geliştiren Ace Games, 2020 yılında Serial Burglar ve Prison Life! oyunlarını kullanıma sundu. Ace Games, 2021 yılında ise ise Mix and Drink oyunu ile ABD App Store’unda tüm kategorilerde diğer uygulamaları geride bırakarak ilk sırada yer aldı.

Türkiye’nin en verimli ve en büyük Tedarik Zinciri platformunu oluşturmak ve üreticilerin, işletmelerin ve tüketicilerin yaşamlarını anlamlı bir şekilde iyileştirmek vizyonu ile kurulan Uzman Çiftçi, işletmelerin gıda ve tarım ürünlerini küresel pazarlardan güvenilir bir şekilde tedarik etmelerine yardımcı olurken, alıcıları daha iyi karar vermeleri için kapsamlı pazar istihbaratıyla güçlendiriyor. Uçtan uca operasyonları yönlendiren şirket içi uygulamaları kullanarak gıda üreticilerini doğrudan perakendeciler, restoranlar ve servis sağlayıcılarla buluşturuyor.

Güncel İçerikler