Kanser için tedavi yöntemleri geliştiren Anocca, 25 milyon euro yatırım aldı

Kanser hücrelerinin iyileştirilmesi için çalışmalar yapan Anocca, 25 milyon euro yatırım aldı.

Kansere çözüm bulmak için çalışamalar yapan biyoteknoloji odaklı Anocca, 25 milyon euro yatırım aldı. Yatırım, Avrupa Yatırım Bankası (EIB) tarafından yapıldı.

2014 yılında Reagan Jarvis tarafından kurulan girişim, T hücresi bağışıklığının terapötik potansiyelini gerçekleştirmek amacıyla T hücresi biyolojisini incelemek için teknolojik bir platform geliştirmeyi hedefliyor.

Biyoteknoloji girişimi, teknolojisini eşsiz doğruluk, hız ve ölçekle katı tümörlerin tedavisi için yeni nesil T-hücresi immünoterapileri geliştirmek için kullandığını söylüyor. Şirket, tedavisi zor kanserlere odaklanan T-hücresi immünoterapi kitaplıkları geliştiriyor ve 2024’te klinik deneylere başlamayı planlıyor. Anocca’nın İsveç’in Södertälje kentindeki Ar-Ge ve üretim tesislerinde yaklaşık 90 kişi çalışıyor.

Anocca

Kansere ek olarak, şirketin teknolojileri onkoloji, bulaşıcı hastalık ve otoimmünite alanlarında bir dizi yeni terapötik ve profilaktik ürün oluşturmak için kullanılıyor. Anocca, kurum içi klinik üretim, süreç geliştirme tesisleri ve kendisi için özel olarak tasarlanmış yenilikçi yazılım çözümleri ile desteklenen tam entegre bir Ar-Ge altyapısını bünyesinde barındırıyor. Girişim, programlanabilir insan hücrelerinin kullanılması yoluyla, bu yenilikçi keşif teknolojisinin, hücre terapi ürünleri için pazara hakim olma potansiyeline sahip çeşitli hedefler ve T-hücre reseptörleri oluşturduğunu iddia ediyor.

Anocca CEO’su ve kurucu ortağı Reagan Jarvis, “İsveç’te kritik bir ileri biyoteknoloji kapasitesi ve altyapısı inşa ederken EIB’nin bizi desteklemeyi seçmesinden çok memnunuz. Anocca’nın misyonu, tescilli analitik ve üretim platformlarımızdan yararlanarak hücre tedavilerinin klinik ve ticari erişimini genişletmektir. Bu finansman, ilk nesil T-hücre immünoterapilerimizi 2024’te katı tümör endikasyonunda klinik deneylere taşımamızı destekliyor.” dedi.

Bu yatırım, Anocca’nın kanser için T hücresi tedavileri yaratma konusundaki gücünü, potansiyelini ve stratejisini geliştirmesine yardımcı olacak.

Güncel İçerikler