Tesla, Cybertruck’tan ilham alan Wireless Charging Platform’u tanıttı

Tesla, akıllı cihazların kolayca kablosuz şarj olabileceği Wireless Charging Platform'u duyurdu.

Tesla, elektrikli araçlar dışında ürettiği ikonikleşen ürünler arasına Wireless Charging Platform‘u ekledi. Kablosuz şarj cihazı, tasarım konusunda Tesla Cybertruck’tan ilham alıyor.

Hepimizin aklına sadece elektrikli araç üreticisi olarak kazınan Tesla, birbirinden farklı ürünleri de piyasaya sürüyor. Daha öncesinde bir şort, düdük, tekila ve alev silahını müşterilerinin beğenisine sunmuştu.

Cybertruck’ın köşeli tasarımından ve metalik stilinden ilham alınarak üretilen cihaz, 15W hızlı şarj destekli 3 farklı cihazı aynı anda şarj edebiliyor. Sadece telefonlarla sınırlı olmamakla birlikte, Apple AirPods gibi kablosuz şarj destekleyen diğer cihazlara da güç verebiliyor.

Tasarımından bahsedecek olursak Tesla’nın şarj cihazı, köşeli hatları bünyesinde barındırıyor. Alcantara detaylarım yanı sıra konumlandırmaya bağlı olarak manyetik ayaklara da sahip oluyor. Tesla Wireless Charging Platform’da, kablosuz şarj uyumlu Aira’nın FreePower teknolojisi bulunuyor. Bu sayede akıllı cihazınızı panelin herhangi bir yerine koyduğunuz anda direkt olarak şarj olabiliyor.

Tesla’nın web sitesinde bulunan bilgilere göre şarj cihazının daha önce Apple’ın daha önce üzerinde çalıştığı kablosuz şarj cihazı AirPower’a çok benzer bir tasarımda sıralanmış 30 bobine sahip olduğu görülüyor. Apple’ın geliştirdiği AirPower’ın oldukça fazla ısındığı ve bu yüzden de projenin iptal edildiği biliniyor.

Tesla mühendislerinin Apple’ın karşılaştığı sorunları çözmenin bir yolunu bulup bulmadığını henüz bilinmiyor. Tesla Wireless Charging Platform, kutusundan 65W destekli USB-C şarj cihazı, manyetik stand ve USB Type-C kablosuyla çıkıyor.

Wireless Charging Platform’u Tesla’nın online mağazası aracılığıyla 300 dolar fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Alınan ilk siparişlerin Şubat 2023’te teslim edileceği açıklandı.

Güncel İçerikler