Temiz enerji girişimi Suryanesia, 2 milyon dolar tohum yatırım aldı

Ticari ve endüstriyel müşterilerin yenilenebilir enerjiye geçişini kolaylaştıran Suryanesia, 2 milyon dolar tohum yatırım aldı.

Temiz enerji odaklı Suryanesia, düzenlenen tohum turda 2 milyon dolar yatırım aldı. Intudo Ventures liderliğinde düzenlenen tura melek yatırımcılar da katıldı.

2021 yılının Ağustos ayında kurulan girişim, ticari ve endüstriyel müşterilerin yenilenebilir enerjiye erişimini sağlıyor. Suryanesia, Solar-as-a-Service çözümü ile müşterilerinin çatılarında güneş enerjisi sistemlerini hem kuruyor, hem işletiyor hem de para kazanabilir hale getirip bakımını yapıyor. Üretilen temiz enerji, müşterilerin elektrik faturalarından tasarruf etmesine ve karbon ayak izini azaltmasına yardımcı oluyor.

Suryanesia ekibi, müşterilerin enerji tasarrufundan yararlanırken içlerinin rahat olmasını sağlamak için müşteri eğitimi, mühendislik ve düzenleyici yönetim de dahil olmak üzere uçtan uca hizmet sunarak sorunsuz bir müşteri deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Ticari ve endüstriyel tekliflerine ek olarak, şirketin Endonezya’nın artan yenilenebilir enerji talebini daha kapsamlı bir şekilde karşılamak için konut güneş enerjisi ve bağımsız elektrik üretimine (rüzgar enerjisi, pil depolama vb.) doğru genişlemeye yönelik daha uzun vadeli planları bulunuyor.

Suryanesia kurucusu Rheza Adhihusada, “İklim değişikliğini çözen yeni teknolojileri ve çözümleri kullanmak için tüketicileri, işletmeleri ve hükümetleri güçlendirmeyi amaçlıyoruz. 2050 yılına kadar dünyanın en kalabalık 4. ekonomisi olması öngörülen Endonezya, iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir savaş alanı görevi görüyor. Müşterilerimizin tasarruf etmesine ve yeşile dönmesine yardımcı olmaktan ve bunu yaparak Endonezya’nın yenilenebilir enerjiye geçişini hızlandırmaktan heyecan duyuyoruz.” dedi.

Intudo Ventures kurucu ortağı Patrick Yip, “Önümüzdeki on yılda Endonezya’nın karbonsuzlaştırma için itici bir güç olacağına inanıyoruz. Bu görevde Suryanesia ekibine katılmaktan heyecan duyuyoruz ve Endonezya için daha yeşil bir gelecek yaratma çabalarını dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Yatırım turuyla beraber girişim, pazarlama çalışmalarını ve proje teslimini hızlandırmak için ekibini büyütmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler