Soth Park’ın yaratıcıları tarafından kurulan video girişimi Deep Voodoo, 20 milyon dolar yatırım aldı

Deepfake teknolojisiyle dizi ve filmlere yardımcı olan Deep Voodoo, 20 milyon dolar yatırım aldı.

Deepfake teknolojisini kullanarak insanların yüzlerini başka ortamlara ve kişilere aktaran Deep Voodoo, düzenlenen turda 20 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu, Connect Ventures liderliğinde düzenlendi.

2020 yılında South Park‘ın yaratıcıları Trey Parker ve Matt Stone tarafından kurulan girişim, videolarda yüz değiştirme ve deepfake sahneler oluşturmak için kuruldu. Covid-19 salgınının sonucunda askıya alınan bir film için bu teknoloji kullanılmaya başlanmıştı. İkili, bunun yerine sentetik medya teknolojisini daha da geliştirmeye karar verdi. O zamandan beri, Mark Zuckerberg ve Donald Trump gibi tanınmış iş insanlarının dijital olarak yeniden yaratmak ve parodisini yapmak için iki ortak, kendi çektikleri “Sassy Justice” internet dizileri için Deep Voodoo’nun teknolojisini kullandılar.

Deep Voodoo

Deep Voodoo, Kendrick Lamar‘ın Mayıs 2022’de yayınlanan ve Lamar’ın yüzünün OJ Simpson, Jussie Smollett, Nipsey Hussle, Kobe Bryant ve Kanye West’in yüzlerine dönüştüğü “The Heart Part 5” müzik videosu için de görsel efekt sağladı.

Girişimin kurucu ortağı Matt Stone, “Bu harika teknolojiye rastladık ve dünyanın en iyi deepfake sanatçılarını işe aldık.” dedi.

Connect Ventures’tan Michael Blank, “Deep Voodoo, geleneksel eğlenceyi zaten etkilemiş olan lider medya teknoloji platformu olarak kendini kanıtlıyor. Deep Voodoo, prodüksiyonları geleneksel VFX teknolojisinden daha hızlı ve daha uygun maliyetli yenilikçi yollarla desteklemek için yapay zekayı kullanıyor. Connect Ventures, CAA ve NEA’nın kaynaklarıyla beraber ilişkilerine benzersiz erişim sağlayan Deep Voodoo’daki yatırıma liderlik etmekten heyecan duyuyor.” dedi. 

Yatırımla beraber video girişimi, rakipsiz yüz değiştiren görsel efektlerini sektördeki sanatçılar, yapımcılar ve içerik üreticileriyle buluşturdu.

Güncel İçerikler