Sağlık teknolojileri geliştiren CheckMe, DoctorOnline’ı satın aldı

Sağlık teknolojileri geliştiren CheckMe, hastalar için doktor randevu uygulaması DoctorOnline'ı satın aldı.

Mısır merkezli sağlık teknolojisi platformu CheckMe, doktor randevu uygulaması DoctorOnline‘ı satın aldı. Bu satın alımla beraber CheckMe’nin yeni değeri 20 milyon dolar oldu.

T3G yatırım grubu tarafından desteklenen ve 2020’de kurulan CheckMe, birden fazla laboratuvar ortağı aracılığıyla isteğe bağlı tıbbi laboratuvar hizmetlerini güvenli, doğru ve hızlı bir şekilde sağlayan, müşteri merkezli bir pazar yeri mobil uygulamasıyla karşımıza çıkıyor.

Dr. Mahmoud Abdel Hakim tarafından kurulan DoctorOnline ise hastalarına sanal olarak çeşitli tıbbi hizmetler sunan sanal bir klinik mobil uygulaması olarak lanse ediliyor. Uygulama aracılığıyla görüntülü görüşme ve tüm uzman doktorlara erişim imkanı sunuluyor.

CheckMe CEO’su Dr. Nesma El Talawy, “Bu satın alma, bölgedeki genişleme stratejimizle ve hizmet teklifimizin genişletilmesiyle aynı doğrultuda. McKinsey Global Institute’a göre, sağlık teknolojisinin sağlık sektörüne yaptığı tasarruf, 2030’a kadar yılda 1.5 – 3 trilyon dolar arasında olaca. Bu da bu tür satın almaların bölgedeki ekonomik etkileri açısından çok önemli hale geliyor.” dedi. 

Doctor Online kurucusu Dr. Mahmoud Abdel Hakim, Sağlık teknolojisi sektörü hala büyük ölçüde doymamış durumda ve bir ürün ne kadar kapsamlı olursa hastalar için o kadar uygun olacak. Ürün kapsamımız, hızlı, uygun maliyetli ve doğru sağlık hizmeti alırken verilerinin güvenli bir şekilde korunmasını isteyenleri bir araya getiriyor.” dedi.

CheckMe, hastaların tıbbi ihtiyaçlar için daha uygun, verimli ve daha ucuz kanallar bulmasına yardımcı olarak Mısır’da ve sağlık teknolojisi süper uygulamasında önde gelen bölgelerde yer almak için çalışmalarını daha da artırmayı planlıyor.

Güncel İçerikler