Netflix, Nike Training Club antrenman videolarını yayınlamaya hazırlanıyor

Netflix, insanların egzersiz yapmak için oldukça tercih ettiği Nike Training Club antrenman videolarını platforma getiriyor.

Dijital içerik platformu Netflix, Nike Training Club antrenman videolarının yayın hizmetine taşınacağını duyurdu. İlk videolar, 30 Aralık tarihinde abonelerle buluşacak.

Nike Training Club videoları daha önce, kullanıcılara antrenman programları ve sağlıklı yaşam stratejileri konusunda rehberlik ediyor. Daha öncesinde iOS ve Android uygulamasıyla beraber olarak karşımıza çıkan antrenmanlar, artık daha fazla kişiye erişilebilir olacak. Nike, Netflix’e iki bölüm halinde yayınlanan ve 10 dilde sunulan 30 saatin üzerinde video yükleyeceğini belirtiyor.

Nike Training Club uygulaması, Nike’ın sertifikalı eğitmenleri tarafından yönetilen kuvvet antrenmanı, yoga ve yüksek yoğunluklu antrenmanlar dahil olmak üzere tüm fitness seviyelerindeki kişiler için çeşitli seçenekler sunuyor.

Telefon yerine daha büyük bir ekranda antrenmanları izlemek isteyen kişiler için ara kablolar ya da ekstra uygulamar çözüm sunsa da zahmetli bir yol oluyordu. Netflix ile yapılan anlaşmayla beraber artık isteyen herkes istediği ekranda antrenmanlara kavuşabilecek.

İlk koleksiyon, 46 videoya yayılmış beş program içeriyor. “Kickstart Fitness with the Basics” (13 bölüm), “Two Weeks to a Stronger Core” (7 bölüm), “Fall in Love with Vinyasa Yoga” (6 bölüm), “HIT & Strength with Tara” (14 bölüm) ve “Feel-Good Fitness” (6 bölüm) Aralık sonunda geliyor. Nike tarafından geliştirilen ikinci parti videolar ise 2023 yılında gelecek. 

Nike Training Club, 2009’da piyasaya sürüldüğünde ilk yüksek profilli mobil uygulamalar arasında kendine yer buluyordu. Platform, fitness odaklı oluşturulan hedefleri girmeyi isteyip hemen ardından, hedeflere uygun doğru yolda kalmaya yardımcı olmak için egzersiz videoları, özelleştirilmiş ısınmalar, ipuçları ve motivasyonlar kullanıyor.

Netflix’in Apple Fitness+ ve Peloton gibi şirketlerle rekabet edebilmek için platformuna daha da fazla fitness içeriği ekleyeceği tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler