Müşteri analiz platformu Dialpad, 50 milyon dolar yatırım aldı

Müşteri iletişimini ve müşteri analizini yapay zeka desteğiyle yapan Dialpad, 50 milyon dolar yatırım aldı.

Yapay zeka desteğine sahip müşteri analiz platformu Dialpad, 50 milyon dolar yatırım aldı. Yatırımla beraber girişim, çalışan, temsilci ve müşteri deneyimlerine ağırlık verecek.

Dialpad, kurumsal konuşmalar için ilk eş zamanlı konuşma tanıma motorunu geliştirip piyasaya sürerek dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Girişim, o zamandan beri eş zamanlı yardım (sorulara önerilen yanıtlar), sanal aracılar (Yapay zeka destekli self servis internet ve sohbet botları) gibi sektörde ilk özellikleri sunarak yapay zeka yeteneklerinin üzerine sürekli yeni şeyler katmayı başardı.

dialpad

Dialpad CEO’su ve kurucusu Craig Walker, “Önümüzdeki beş yıl boyunca Dialpad, yapay zekanın faydalarını bir sonraki seviyeye taşımak için gereken bilimsel araştırmaya kendini adıyor. Dialpad’in sezgisel yapay zeka içgörüleri, son kullanıcıların daha bilinçli karar vericiler olmalarını ve müşterilerin benzersiz ihtiyaçlarını daha iyi anlamalarını sağlayarak işin nasıl yapıldığını basit hale getirmeye yardımcı oluyor.” dedi.

Ülkeler ekonomik bir gerilemeyle karşı karşıya kalırken, kuruluşların ve ilgili iletişim merkezlerinin, müşteri ihtiyaçlarının bir adım önünde olmalarını sağlayan yapay zeka ile donatılması oldukça önem taşıyor. Tüketicilerin %63’ü kuruluşların kendi ihtiyaçlarını eş zamanlı olarak bilmesini bekliyor. Pazarlama yöneticilerinin yalnızca %14’ü ise bunu yapabilecek kapasiteye sahip olduklarına inanıyor. Bu yüzden belirli bir adıma kadar yapay zeka desteğiyle iletişime geçiyorlar.

Ar-Ge’ye yapılan yatırım ve Dialpad AI Labs’in oluşturulması, Dialpad’in Ai-Powered Customer Intelligence Platform’u duyurmasının ve AI Contact Center, AI Sales, AI Voice, AI Meetings ve AI Messaging dahil tüm kanallara entegre etmesinin hemen ardından geliyor.

Güncel İçerikler