Blok zincir tabanlı metaverse platformu Longstage, 4 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Kullanıcıların sanal deneyimini başka bir boyuta taşıyan blok zincir tabanlı metaverse platformu Longstage, IFASTurk CEO’su Mesut Şenel’den 4 milyon TL değerleme üzerinden ilk yatırımını aldı.

Yatırım imza töreni inf4startups’ın düzenlediği Startup Invesment Summit etkinliği sırasında JustWork’te düzenlendi.

Yenilikçi ve yıkıcı bir metaverse platformu geliyor

Longstage, kullanıcıların metaverse deneyiminde en üst noktalara ulaşabilmeleri için yüksek grafikli alanlar sunan blok zincir tabanlı bir metaverse platformu olmayı hedefliyor. Kullanıcılar Longstage Metaverse evreninde kendi yaşam alanlarını yaratabilecek ve bu alanları zevklerine göre dizayn edebilecekler. Kullanıcılar diğer bir yandan aset kütüphanesini kendi tasarladıkları üç boyutlu objelerle zenginleştirebilecek ve her satıştan gelir elde edebilecekler.

Tüm bu sanal asetler kullanıcıların kripto cüzdanlarına NFT olarak kaydedilecek ve diğer blockchain tabanlı platformlarda da kullanabilecek. Kullanıcılar dilerse bu sanal varlıkları soğuk cüzdanlarına çekerek güvenli bir biçimde koruma altına alabilecek.

Şirketin yeni yıl hedefleri ve gelecek vizyonu

Longstage’in kurucusu Onur Yördem: “Hayatım boyunca sosyoloji ve sanata ilgi duymuşumdur. Bu iki konuyu harmanlayarak bir girişim üzerinde filizlendirmek isterdim hep. Metaverse söyleminden ve vaat ettiklerinden yola çıkarak bu iki konuyu bir metaverse teknolojisi üzerinde birleştirebileceğimi düşündüm ve yola koyuldum. Şimdi de bunun gerçekte karşılık görüyor olması beni gelecek için çok umutlandırıyor. Evet, metaverse yıkıcı bir teknoloji. Longstage’in de metaverse söylemi kadar yıkıcı bir platform olmasını istiyoruz ve bu minvalde çalışıyoruz. Hedefimiz, şirketimizin birinci yıl dönümü olan 11 Nisan 2023 tarihinde ilk versiyonumuzu yayınlamak ve kullanıcıyla buluşmak. Şuan arkada hummalı bir çalışma var. Mevcutta 9 kişilik bir ekiple çalışmaları sürdürüyoruz. Aldığımız yatırımlarla birlikte ekibimizi büyütmek ve ürünümüzü geliştirmeyi planlıyoruz. İlerleyen süreçlerde yeni yatırım turları da düzenleyeceğiz. 2023 yılı Longstage’in yılı olacak. Bu süreçte desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.”

Longstage’e bireysel olarak yatırım yapan Mesut Şenel: “Onur’un şirketini biz Nisan 2022’de beraber kurduk. Kendisiyle ilk kez online bir etkinlikte tanışmıştık. O zamanlarda ilginç fikirleri vardı ve kendine güvenen birisiydi. Metaverse yeni bir kavram ve zorlu bir alan. Buna rağmen günümüze geldiğimizde birçok başarıya imza attı ve ekibiyle birlikte şirketi çok güzel bir noktaya getirdi. Longstage için artık sıçrama zamanı dedim ve yılı kapatmadan hayırlısıyla ilk yatırımımızı yaptık. Çok iyi işler başaracakları konusunda Onur’a ve ekibine güveniyorum.”

Güncel İçerikler