Pazar yeri mağazalarının satışlarını artıran yerli SaaS Roketfy, APY Ventures’tan 465 bin dolar yatırım aldı

Bu yıl içerisinde lansmanı yapılan, pazar yeri satıcılarının satışlarını artırmayı hedefleyen Saas girişim Roketfy, yaklaşık 6 ay önce görüşmelerine başladığı ilk yatırım turunu 3.25 milyon dolar değerleme üzerinden 465 bin dolarlık yatırım turunu APY Ventures’la imzaladığı sözleşme ile tamamladı.

İçerik Bulutu ve ContentGo.com kurucuları Ahmet Durmuşoğlu ve Emre Güzeldal ile uzun yıllar İçerik Bulutu teknik ekibinde liderlik yapan Rustem Ramadan tarafından kurulan Roketfy, aslında İçerik Bulutu içerisinde doğan bir spin-off olarak girişim dünyasına adım attı.

Pazar yerlerinde E-Mağazaların satışlarını ve mağaza performanslarını kısacası pazar yeri içerisinde büyümelerini sağlamak için SaaS bir platform olarak tasarlanan Roketfy, özellikle ABD ve Avrupa pazarında sayıları 5 milyonun üzerinde olan ETSY satıcıları için servis vermek amacıyla yola çıktı.

Roketfy alınan bu ilk tur yatırımıyla aralık ayından itibaren planlama ve IK süreçleri devam eden yetenekli bir ekip kurarak uluslararası alanda öncelikle ETSY satıcılarını hedefleyerek büyüme çalışmalarına başlayacak. Ülkemizde Hepsiburada ve Trendyol satıcıları için aktif olan ürünü halihazırda binden fazla pazar yeri mağazası kullanıyor.

Pazar yeri içerisinde Listeleme Optimizasyonu analizleri ve çözümlerinin yanı sıra Yapay zeka tabanlı içerik üreticisi, müşteri yorumlarını yapay zeka destekli olarak Sentimental Analiz ile işleyerek e-satıcıya yönlendirmeler sunan AI Reviews, E-Satıcılara her türlü anomaliyi ios ve android uygulama ile ileten 7/24 Asist servisi, ürün araştırması aracı, marka ve e-ticaret ajansları için kategori, sektör, mağaza odaklı audit servisleri de Roketfy’ın sunduğu teknolojiler olarak dikkat çekiyor.

Başarı ile kapatılan bu yatırım turu konusunda bilgi aldığımız Emre Güzeldal, Roketfy için ekibimize, alanımızda geliştirdiğimiz benzersiz teknolojilerimize, hedeflerimize, enerjimize inanan bir yatırım fonu ile ortak olduğumuz için çok mutlu ve heyecanlı olduklarını iletti. Yatırım turlarında çok sayıda profesyonel yatırım fonu ile görüşmeler yürüttüklerini ancak teknoloji girişimlerine yaptıkları yatırımlarla deneyimli ve dolayısıyla aynı dili konuşabildikleri APY Ventures’ı en doğru partner olarak gördüklerini sözlerine ekledi.

İçerik Bulutu ve ContentGo CEO’su Ahmet Durmuşoğlu ise, pazar yerlerinin dünya e-ticaretinin kalbi olduğunu, bu alanda SaaS bir ürünle ekosistemimizi yurt dışında temsil edecek olmaktan ve e-ihracat yapan Türk Etsy satıcılarını büyütme imkanı yaratacak olmaktan dolayı ekip olarak heyecanlı olduklarını kaydetti. Ayrıca İçerik Bulutu ekibinde yaklaşık 9 yıldır sürdürdükleri yönetim modelinin içeriden çıkardığı girişimle meyvelerini verdiğini görmenin mutluluk verici olduğunu ekledi.

Roketfy ekibinin enerjilerine ve vizyonlarına ortak olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Albaraka Portföy Genel Müdürü Emin Özer, pazar yeri teknolojilerinin gelişmesi ile işletmelerin rekabet güçlerini arttırdıklarının altını çizdi. Bilişim Vadisi GSYF ve Start-up GSYF ile yatırım yaptıklarını ekleyen Özer, APY Ventures çatısı altında 30+ girişime yatırım yaptıklarını belirtti.

Güncel İçerikler