Mapplico, 2.5 milyon TL hedefle kitle fonlama yatırım turuna çıktı

E-ticaret markalarının hızlı ve uygun fiyata mobil uygulama sahibi olmalarını sağlayan SAAS girişimi Mapplico, 19 Aralık’ta, 2.5 milyon TL hedefle kitle fonlama yatırım turuna çıktı.

E-ticaret markalarının hızlı ve uygun fiyata mobil uygulama sahibi olmalarını sağlayan Mapplico girişimi, Startup Burada ile çıktığı ilk tohum yatırım turunda 2.5 milyon TL yatırım almayı hedefliyor. %20 ek satış ile kampanyayı 3 milyon TL ile tamamlama hedefinde olan Mapplico, bu fon karşılığında şirket paylarının %14.29’unu yatırımcılarıyla buluşturuyor. 19 Aralık’ta başlayan kampanya, 60 gün sürecek.

“Mapplico yatırım sonrası ürün ve hizmetlerini çeşitlendirerek yurtdışına açılacak”

Mobil ticareti kitlelere yaymak için yola çıkan Mapplico’nun CEO’su Buğra Sergün, ”İşletmelerin mobil uygulama sayesinde çok daha fazla büyüme ve gelirlerini yükseltme şansı var. Kullanıcıların yarısından fazlası web sitelere mobil cihazlarından erişiyor ve tüm online satışların yüzde 70’inden fazlası mobil cihazlar üzerinden gerçekleşiyor. Bugüne kadar 5000’in üzerinde mobil uygulama yayına aldık ve veriler bize, satış kanallarına mobil uygulama eklediğinde satışların sadece web sitesine kıyasla yüzde 160’ın üzerine çıkabileceğini gösteriyor. Mobil uygulamalar, etkileşim ve dönüşüm oranları dikkate alındığında, web sitelerini tutarlı bir şekilde geride bırakıyor. Araştırmalar mobil uygulamalarda kullanıcıların neredeyse 3 kat daha fazla ürün görüntülediğini ve sepetlerine neredeyse 2 kat daha fazla ürün eklediğini gösteriyor. Bu da işletmeler için yüzde 130 daha yüksek dönüşüm ve 5 kat daha fazla satın alma anlamına geliyor.” değerlendirmesini yaptı.

Mapplico

Ideasoft, Shopify, WooCommerce veya benzeri altyapılarda bir web sitesi olan işletmelerin Mapplico ile mobil uygulama sahibi olması çok kolay. Mapplico; güncel altyapısı sayesinde işletmelerin web siteleriyle görsel olarak uyumlu ve anlık senkronize çalışan mobil uygulamaları birkaç gün içinde yayına hazırlayarak Google ve Apple uygulama marketlerine işletme adına gönderiyor.

Mapplico, alacağı yatırımla birlikte 2023 yılında ekibini büyütmeye ve teknoloji yatırımlarına devam ederek artırılmış gerçeklik, canlı yayın üzerinden satış yapma imkânı gibi yeni özellikleri ürünlerine eklemeyi ve başta İngiltere olmak üzere yurtdışı pazarlarında da adından söz ettirmeyi hedefliyor.

Güncel İçerikler