Turkcell’in mesajlaşma uygulaması BiP, Pakistan pazarına giriş yapıyor

Türkiye’nin önde gelen dijital operatörü Turkcell ve VEON Group şirketi olan Pakistan operatörü Jazz, iletişim ve yaşam platformu BiP'i Pakistan'da yaygınlaştırmak için iş birliği yaptı.

Turkcell ve VEON Group, BiP’in Pakistan’da yaygınlaştırılmasına olanak sağlayacak önemli bir iş birliğine imza attı. VEON Group bünyesindeki Pakistan merkezli Telekom operatörü Jazz ile BiP’in taraflar olarak yer aldığı anlaşma çerçevesinde Jazz; Pakistanlı kullanıcılara BiP’in hızlı ve güvenli mesajlaşma, yüksek kaliteli sesli ve görüntülü görüşme, gizli mesaj, anında çeviri hizmeti ve kullanım kolaylığı gibi bir çok faydasını takdim edecek. Bu iş birliği aynı zamanda teknoloji diplomasisinin ülkeler arasındaki yakın ilişkileri nasıl derinleştirebileceğinin de bir örneği oldu.

BiP, çeviri gibi ayrıcalıklı özellikler sunarak, iletişime yardımcı oluyor ve çok dilli yerel toplulukların uygulama kullanımını kolayca benimsemesini sağlıyor. Hepsi bir arada süper uygulama olarak tasarlanan BiP, kullanıcılara yemek, spor, eğlence, moda gibi kanalları keşfetme kolaylığı da sağlıyor. 192 ülkede aktif olarak kullanılan BiP, yaklaşık 99 milyon indirmeye ulaştı.

Gerçekleştirilen törende Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarını karşılamak için gayret ederken dijital hizmetlerimizin kapsamını ve ölçeğini de genişlettiğimizi görmek bizim için kritik bir başarı faktörü. VEON ve Jazz ile hayata geçirdiğimiz bu iş birliğinin gücüne yürekten inanıyoruz ve BiP’i Pakistan pazarında yaygınlaşması için Jazz ile yakından çalışmaya başlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu iş birliği, Türkiye’nin katma değeri yüksek teknoloji transferini artırma hedefine ulaşmasında da bir mihenk taşı oldu. BiP’in Pakistan’da kullanımı arttıkça, bu ortaklık modelini diğer ülkelerde de yaygınlaştırmak için çalışacağız. Ülkemizin haricinde başka ülkelerin de dijital ekonomilerinin gelişimine katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

BiP CEO’su Gökhan Yüksektepe, “İletişim ve yaşam platformumuz BiP’in Pakistanlı kullanıcılar nezdinde ivme kazandığını duyurmaktan gurur duyuyoruz. BiP’i küresel bir iletişim uygulaması haline getirme, kullanıcılarına kişiselleştirilmiş yerel deneyimler sunma hedefimiz için özveriyle çalışıyoruz. Bu stratejiyle ilgili olarak, bölgede Jazz gibi bir ortakla iş birliği yapmak bizim için önemli. Bugün BiP ve Jazz, BiP’in Pakistan’daki penetrasyonunu artırmak amacıyla stratejik ortaklığa başlıyor” dedi.

VEON Grup CEO’su Kaan Terzioğlu, “Mesajlaşma, stratejik bir uygulama ve dijital operatör stratejimizin önemli bir parçası. Faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde geniş bir hizmet yelpazesi ile yüksek düzeyde güvenlik sunan ve yerel teknoloji ekonomisini geliştiren mesajlaşma çözümleri sunmayı hedefliyoruz. BiP, dünyanın farklı yerlerinde kendini kanıtlamış mükemmel bir hizmet ve Jazz’ın Pakistan’da yaygınlaşması hem kullanıcılara hem de dijital ekosisteme fayda sağlayacak” diye konuştu.

Jazz CEO’su Aamir İbrahim ise “Dijital operatör stratejimiz çerçevesinde Pakistan’daki 120 milyon mobil geniş bant kullanıcısı için bir yaşam tarzı ortağı olarak hizmet etmeye odaklanıyor, finansal işlemler, TV yayıncılığı, müzik veya sigorta gibi çok kapsamlı servisler sunuyoruz. BiP lansmanı ile dijital servis portföyümüzü daha da güçlendirdik ve kullanıcılarımızı çok amaçlı bu iletişim uygulaması ile tanıştırıyoruz” dedi.

Güncel İçerikler