Elektrikli araçlara şarj çözümleri sunan EnviroSpark, 15 milyon dolar yatırım aldı

Elektrikli araçlar için şarj çözümleri, anahtar teslimi tasarım, kurulum ve işletimi sunan EnviroSpark, 15 milyon dolar yatırım aldı.

Elektrikli araç sahiplerine hızlı ve kolay şarj istasyonları sunmak isteyen EnviroSpark, 15 milyon dolar yatırım aldı. Girişim, bu yılın başlarında 5 milyon dolar değerindeki Seri A turun hemen ardından aldığı yeni yatırımla toplamda 15 milyon dolar yatırım aldı.

Ultra Capital tarafından yönetilen tura Frank Blake, Tim Tassopoulos, Mark Bonfigli, Dave Stockert ve  katıldı.

2014 yılında kurulan girişim, insanların yaşadığı ve çalıştığı yerlerde anahtar teslim elektrikli araç altyapı çözümleri sağlamak için mülk sahipleri, kamu kurumları, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve hükümetlerle ortaklık kurarak elektriğe geçişi daha fazla tüketici için pratik hale getiriyor. Şu anda 5.800’den fazla şarj portunun kurulumundan sorumlu olan EnviroSpark, elektrikli araç altyapısını genişletmek için ülkedeki faaliyetlerinden daha büyük bir projenin bir parçası oluyor. Girişim, ABD’deki federal kurum lokasyonlarında elektrikli araç şarj istasyonları tasarlamak ve kurmak için bir federal hükümet sözleşmesi aldı.

EnviroSpark

EnviroSpark CEO’su ve kurucu ortağı Aaron Luque, “Milyarlarca dolar değerindeki şirketlerin kurucuları ve deneyimli kurumsal yatırımcılarla beraber mükemmel bir yatırımcı ve danışman ekibine sahibiz. Daha temiz, daha sürdürülebilir bir gelecek inşa ederken onların desteğini aldığımız için çok mutluyuz.” dedi.

EnviroSpark yönetim kurulu üyesi Kevin Mann, “İnanılmaz bir ekip, olağanüstü teklifler ve özel yatırımcılar sayesinde EnviroSpark’ın potansiyeli sınırsız hale geliyor.” dedi.

 

EnviroSparkUltra Capital genel müdürü Kristian Hanelt, “Aaron ve ekibini, karbondan arındırılmış ulaşım için kritik öneme sahip bir sektördeki ayak izlerini, ürün tekliflerini ve yeteneklerini genişletme konusunda desteklemekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Girişim, aldığı yeni yatırımı hizmetlerini genişletmek ve çalışan sayısını yaklaşık dört kat artırmak için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler