Derin teknoloji odaklı The Upright Project, 5 milyon euro yatırım aldı

Finlandiya merkezli derin teknoloji girişimi The Upright Project, Planet A Ventures ve First Fellow Partners tarafından yönetilen turda 5 milyon euro yatırım aldı.

Yapay zeka destekli derin teknoloji çözümleri geliştiren The Upright Project, 5 milyon euro yatırım aldı. Planet A Ventures ve First Fellow Partners tarafından yönetilen tura melek yatırımcı Risto Siilasmaa katıldı.

2017’de Annu Nieminen ve Juho Ojala tarafından kurulan Upright’ın yapay zeka tabanlı etki veri motoru, AB taksonomi uyumu, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Upright’ın tescilli net etki ölçümleri tahminleriyle şirketlerin açıklamalarını ve sürdürülebilirlik hedeflerini bir araya getirerek detaylı analizler sunuyor.

Veriler, dünyanın en büyük açık erişimli bilimsel veri tabanından (200 milyondan fazla bilimsel makale), firma açıklamalarından, pazar araştırma çalışmalarından, Eurostat, OECD ve diğer veri tabanlarından alınıyor.

Upright, sektörler genelinde işletmeleri hem finansal performanslarına hem de toplam net etkilerine göre değerlendiren ilk açık erişim platformu olduğunu iddia ediyor. Upright’tan yapılan açıklamaya göre, 1988’den bu yana sadece 100 şirket dünyadaki sera gazı emisyonlarının %70’inden fazlasını ürettiğinden, işletmeler birincil emisyon kaynağı oluyor. Upright, yeni etki modelinin geniş kapsamlı etkilere sahip olacağını söylüyor. Bu yılın başlarında piyasaya sürülen ilk ürünleri, dünya çapındaki en iyi 500 firma için halka açık verileri zaten içeriyor.

Upright’ın modeli, 23.000’den fazla şirketin net etkisini ölçmek için kullanıldı ve müşterileri arasında 180’den fazla kuruluş bulunuyor.

Upright kurucusu ve CEO’su Annu Nieminen,Şu anda, bir şirketin ana işinin en büyük etkileri, çalışma ve raporlama yöntemlerine ilişkin yığınla ayrıntının altında gömülüdür.Herkesin erişebileceği karşılaştırılabilir verilere sahip şeffaf bir etki verisi platformuna ihtiyacımız var.” dedi.

Planet A kurucu ortağı Nick de la Forge, Şirketlerin %42’si sürdürülebilirlik iddialarını abartırken, yeni bir etki rotasına ihtiyacımız var. Yönetim kurulları ve yatırımcılardan yetenek ve tüketicilere kadar güçlü paydaşların şirketlerin net etkisini anlamalarını ve bilinçli kararlar almalarını sağlamak, şirketlerin eylemlerinde ve bunların gezegenimiz üzerindeki etkilerinde bir adım değişikliğine yol açacaktır.” dedi. 

Girişim, aldığı yatırımı açık erişim veritabanını dünya çapında 10’dan fazla çalışanı olan tüm şirketleri içerecek şekilde genişletmek için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler