Apple, iPhone kameraları için Sony imzalı sensörler kullandığını açıkladı

Apple CEO'su Tim Cook, iPhone modellerinin kamera sensörleri için Sony ile anlaşma yaptıklarını açıkladı.

Apple, iPhone modellerinde kullanılan kamera sensörleri için Sony ile iş birliği yaptığını açıkladı. Bugüne kadar gizli bir sır gibi saklanan bu bilgi artık herkes tarafından bilinir hale geliyor.

Teknoloji devi Apple, yeni bir iPhone modeli piyasaya sürdüğünde akıllı telefonun tüm özelliklerini teknoloji severlerle paylaşmıyor. Her ne kadar sızıntılarıyla ünlenen kişiler, çeşitli iddialarda bulunsa da resmi kanallarda bununla alakalı herhangi bir açıklama yapılmıyor. Herkesin iPhone’lar hakkında cevaplanmamış pek çok sorusu bulunuyor. Kamera sensörleri de ilk sorular arasında yer alıyor. Bunun üzerine Apple, kamera sensörleriyle alakalı resmi bir açıklama yaptı.

Apple CEO’su Tim Cook, sosyal medya hesaplarında, bir Sony kamera ekibiyle dolaşırken çekilmiş fotoğrafını yayınladı. Ayrıca, Apple ve Sony’nin on yıldan fazla bir süredir kameralar üzerinde çalıştığını ortaya koyuyor. Sony CEO’su Kenichiro Yoshida‘nın kendisine Sony’nin kamera departmanını keşfetmesini sağladığını gösteren bir görüntü yayınladı. iPhone’larda Sony’nin kamera sensörleri kullanılıyor.

Sony dışında Samsung diğer büyük rakipleriyle de çeşitli ortaklıklar yapıyor. Apple, çoğu zaman Samsung ve LG tarafından geliştirilen ve üretim bandından geçen birbirinden özel OLED paneller kullanıyor.

Japonya merkezli elektronik üreticisi, daha fazla ışığın içeri girmesine izin verirken görüntünün yetersiz olma olasılığını azaltan yeni bir sensör geliştiriyor. Geliştirilen yeni ve işlevsel sensör, ilerleyen zamanlarda iPhone modellerinde de kullanılacak.

Bununla birlikte, kamera donanımı için Sony-Apple anlaşmasının kaç yıllık olduğu ve devamında kaç yıl devam edeceği henüz doğrulanmadı. Tim Cook tarafından yapılan paylaşıma bakarsak, iki dev şirket arasındaki anlaşmanın yakın zamanda sona ermeyeceği düşünülüyor.

Güncel İçerikler