Meta, Connectivity departmanını kapattığını açıkladı

Meta, internet erişimi ve teknoloji odaklı çalışmalar geliştirdiği Connectivity departmanını kapatma kararı aldı.

Meta, neredeyse 10 yıldır çalışmalarına aralıksız devam eden Connectivity bölümünü kapatmaya hazırlanıyor. Burada görevli olan kişilerin Infrastructure and Central Product ekipleriyle ortaklaşa çalışacağıda belirtildi.

Meta Connectivity, şirketin sosyal ağlarını kullanabilmeleri için daha fazla kişinin çevrimiçi olmasını sağlamak amacıyla 2013 yılında başlatıldı. Girişim aracılığıyla şirket, internet konusunda dünyanın yetersiz hizmet alan bölgelerine internet çekmesini sağlayan otonom, yüksekten uçan drone modelleri geliştirdi. Bununla beraber dünya yörüngesindeki uyduları kullanarak Starlink benzeri bir internet sistemi oluşturmak için çalışsa da şirketin üst düzey yöneticileri rakip markalara gittiği için bu işlem gerçekleşemedi.

İnsansız hava araçlarını, uyduları ve internet bağlantısını taşıyan bir helikopter gibi iddialı projelerin yanı sıra Meta Connectivity, gelişmekte olan ülkelerde ücretsiz internet sunarak kullanıcıların yalnızca Facebook’a ve diğer birkaç web sitesine erişmesine öncülük etti. Bu sayede dünya genelinde internet konusu odağında fırsat eşitliğinin yaşanmasını sağladı. 

Meta, telekomünikasyon ağlarını daha erişilebilir ve sürdürülebilir hale getiren yeni yazılım, donanım ve standartlar oluşturmak için Telecom Infra Project ile birlikte çalışıyor. Her ne kadar eski şirketler bu alana hakim olsa da yeni giren şirketlerin telekom altyapısı için potansiyel olarak büyük bir değişiklik yapma fırsatı bulunuyor.

Meta’nın Connectivity departmanını ne zaman kapattığı henüz bilinmiyor. Connectivity içerisinde geliştirilen hangi projelerin çalışamalara devam edeceği ya da hangi projelerin son bulacağını hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz günlerde 11.000 kişinin işten çıkarılacağının açıklanmasıyla birlikte bu haberin de gelmesi, şirketin yeni bir yapılanmaya gittiğini bizlere gösteriyor.

Güncel İçerikler