Yerli sosyal ticaret platformu Paymes, PayTabs tarafından satın alındı

Sosyal ticaret platformu anlayışını yeni bir evreye taşıyan Paymes, ödeme platformu PayTabs tarafından satın alındı.

Satıcıların e-ticarete daha hızlı, daha kolay ve daha güvenli girmesine yardımcı olma misyonuyla sosyal ticaret için ödeme çözümleri sunan fintech Paymes, ödeme platformu PayTabs tarafından satın alındı. Girişimin tüm hisseleri Suudi Arabistan merkezli ödeme platformuna geçti.

Türkiye ve Azerbaycan’da faaliyet gösteren ve şu anda GCC pazarına yayılan, bölgenin en hızlı büyüyen girişimlerinden biri oluyor. Paymes bir arkadaşınız ile sohbet eder gibi, mesajlaşma uygulamaları üzerinden ürünlerinizi satmanıza ve güvenli bir şekilde satın almanıza olanak sağlayan alışveriş sistemi olarak karşımıza çıkıyor.

PayTabs için satın alma, ödeme alışkanlıklarını yükseltmek için yaşam döngüleri boyunca tüccarları takip etme arayışlarıyla uyumludur. Kurucular, Suudi Arabistan Krallığı, BAE ve Mısır’da sosyal ticaret araçlarını başlatmak için bir yılı aşkın bir süredir işbirliği yaptıktan sonra, PayTabs’in küresel e-ticaret ekonomisini nihai süper ödeme platformuyla güçlendirme misyonu doğrultusunda PayTabs’in Paymes’i satın almasının bir sonraki mantıklı adım olduğuna karar verdiler. 

PayTabs, satıcılar veya bireyler için basit ve güvenilir ödeme işlem çözümleri sunarak çevrimiçi ödemelerde devrim yaratmayı amaçlıyor. PayTabs, öncelikle KOBİ’leri hedefleyerek, online kart kabulünü daha kolay entegre ediyor. 

PayTabs’in küresel e-ticaret ekonomisini nihai süper ödeme platformuyla güçlendirme misyonu doğrultusunda Paymes’i satın aldı. PayTabs Group’un kurucusu ve CEO’su Abdulaziz Al Jouf, “Ödemeler bir emtiadır ve PayTabs’teki görevimiz, Paymes’i satın alarak ödemelerin her müşteri segmentine kolayca yapılmasını sağlıyoruz.” dedi.

Paymes, sosyal medya üzerinden ticaret ve satış yapan ancak fonlarını meşru bir şekilde tahsil edemeyen milyonlarca tüccar için Messenger, Facebook ve Instagram gibi yeni sosyal medya platformları açacak. Satın alma, PayTabs’e, Paymes platformunun getirdiği canlı kasiyer envanter yönetimi ve Paymes Reels gibi fütürist pazar farklılaştırıcıları ile Avrasya pazarlarındaki ödeme ayak izini büyütme ve genişletme fırsatı sunuyor. 

Paymes kurucu ortağı ve PayTabs bölge başkanı Hasan Jabbrov, “Satın alma anlaşması kapsamında Paymes ekibi, sorumluluklarını PayTabs’in Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da faaliyet gösterdiği birçok pazarı kapsayacak şekilde genişletecek. PayTabs’ı yelpazemizle de destekleyeceğiz.” dedi. 

Paymes’in kurucu ortağı ve CEO’su Sabrican Zaim, “İş yeri sayısı ve sosyal ticaretten kazandığımız bilgi birikimi ile, belirli sektörlerde farklı spin-off’ları hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Bu spin-off’lara ek olarak sosyal ticarette en güçlü kasımız olan reels ve canlı yayınlar ile ödeme mekanizmalarını geliştiriyoruz. Paymes’in hızlandırıcı ve kolaylaştırıcı olduğuna inanıyoruz. Ödeme platformları ve e-ticaret girişimleri için Facebook ticaret ortağı olarak iş birliğimizi güçlendiriyor. Üye işyerlerimize şimdi al sonra öde, tüketici finansmanı ve hatta özel bir Paymes Card sunarak nakit akışlarını iyileştirmeyi hedefliyoruz. Bölgenin en çok tercih edilen sosyal ticaret platformu olarak PayTabs global vizyonu ile tüm kıtalarda daha fazla üye işyerine hizmet vermeyi hedefliyoruz.” dedi.

Satın alımla ilgili tutar henüz paylaşılmazken Paymes’in yeni teknolojiler geliştirmeye devam edeceği açıklandı.

Güncel İçerikler