Influencerlar ile markalar arasındaki iş birliği süreçlerini dijitalleştiren Winfluencer, 2.5 milyon TL yatırım aldı

Influencerlar ile markalar arasındaki işbirliklerini otomatikleştiren ve influencer pazarlaması odağında bir pazar yeri olarak konumlanan Winfluencer, 2,5 milyon TL yatırım aldı.

Teknolojiyi kullanarak markaların Influencer iş birliği süreçlerini otomatikleştiren Winfluencer, aralarında küresel teknoloji şirketlerinin yöneticilerinin de olduğu deneyimli iş insanlarından oluşan bir melek yatırımcı grubundan 2.5 milyon TL yatırım aldı.

E-ticaret siteleriyle influencerların işbirliğinde kazanç modelini merkeze alan Winfluencer, pazardaki rakiplerinden anlık raporlamalarla ölçümlenebilir bir sistem sunması ve e-ticaret sitelerinin altyapılarına entegre olarak şeffaflık ve güvenilirlik sağlaması gibi yönleriyle ayrışıyor.

Winfluencer’ın teknolojiden aldığı gücün, günler süren anlaşma süreçlerini dakikalara indirdiğine dikkat çeken Winfluencer kurucu ortağı Funda Yener, e-ticaret siteleri ile influencerların tek bir sözleşme imzalayarak işbirliği yapabilecekleri tam otomatik bir pazaryeri kurduklarını vurguladı.

Influencerlarla tek tek anlaşma imzalamak operasyonel iş yüklerini artırıyor ve ayrılan bütçelerin karşılığı tam olarak kestirilemiyor. Öte yandan az takipçisi olan nano ve mikro influencerlar da doğru kampanyalarla eşleşemiyor. Winfluencer’ın pazarın somut problemlerine çözüm sunabildiğini dile getiren Funda Yener, mega influencerların marka işbirliği süreçlerini kısalttıklarına ve yüz binlerce nano ve mikro influencerın gücünü e-ticaret siteleriyle güvenli bir biçimde buluşturabileceklerine dikkat çekti.

Influencerlarla işbirliği yapmak isteyen e-ticaret siteleri, Winfluencer’da kolayca kampanya oluşturabiliyor. Satış başına bir komisyon da belirleyen e-ticaret siteleri, influencerlar aracılığıyla satış tamamlandığında belirlenen komisyon oranında ödeme yapıyor. Bu sayede markalar kampanya verimliliğini ölçebilirken influencerlar da daha çok kampanyayla eşleşebiliyor ve kazançlarını anlık olarak takip edebiliyor.

Kurumsal hayatta yöneticilik yapmış deneyimli bir ekip tarafından kurulan Winfluencer, küresel teknoloji şirketlerinin yöneticilerinin de aralarında olduğu melek yatırımcılardan aldığı 2.5 milyon TL’lik yatırımla dünya markası olma yolculuğunda hızlanmayı hedefliyor. Influencer pazarlamasını manuel süreçlerden kurtararak yüz binlerce işbirliğine olanak tanıyan bir pazar yerine imza attıklarını belirten Funda Yener, Winfluencer ekibine, yatırımcılara, İTÜ Çekirdek’e ve İTÜ Çekirdek paydaşlarına teşekkürlerini paylaştı.

Funda Yener, Big Bang 2022 sahnesinde, İTÜ Çekirdek paydaşlarından Petrol Ofisi’nin Kadın Girişimci Ödülü‘nü de aldı.

Güncel İçerikler