Akakçe, 2. el odaklı pazaryeri banayeni’yi duyurdu

Akakçe tarafından kurulan ve tamamen ikinci el pazarına özel olarak hazırlanmış ilk pazaryeri uygulaması banayeni duyuruldu.

2006 yılından Türkiye’nin fiyat karşılaştırmalı alışveriş sitesi akakçe, şimdi de tüketiciler için ikinci el alışverişlerini hızlı, güvenli ve doğru fiyattan yapabilecekleri yepyeni pazaryeri banayeni‘yi hayata geçirdi. 

Doğru Fiyat Teknolojisi

Tamamen ikinci el ürünlere özel ilk pazaryeri olma hedefiyle kurulan banayeni, basitçe ikinci el ürünlerin sunulduğu bir platform olmaktan öte, arka planındaki akıllı akakçe teknolojisi’ ile, satıcıya ve alıcıya doğru fiyat konusunda bilgilenme fırsatı ve kolaylığı sunuyor: satıcılara satmak istedikleri ikinci el ürünün tahmini güncel değerini önerip fiyatlandırmayı buna göre yapmasını sağlayan banayeni, alıcılara da satışa sunulan ürünün güncel sıfır fiyatı ve benzer ikinci el ürün fiyatlarını göstererek karşılaştırma yapabilme olanağı sağlıyor. Böylece satıcı doğru fiyatı kolayca belirleyip hızla satabiliyor; alıcı da doğru fiyattan aldığından emin olabiliyor. 

Satıcılara Hızlı Ödeme

banayeni ikinci el ürünlerde satıcı ile alıcı arasındaki satış işlemlerinin hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için de özel bir çaba sarf ediyor: resmi tatiller veya olağanüstü durumlar haricinde, satış işlemi gerçekleştikten ve ürün alıcı tarafından teslim alındıktan sonra 3 gün içinde satıcının ödemesini yapmayı taahhüt eden banayeni, bu sayede satıcılara hem hızlı satış hem de hızlı tahsilat imkanı sunuyor. 

Alıcıya da Satıcıya da Olumsuz Sürpriz Yok

banayeni satıcıları, anlaşmalı kargo firmaları ile, tüm ürünlerini sadece 19,90 TL karşılığında, üstelik bu ödemeyi işlem anında yapmaksızın, Türkiye’nin her yerinden her yerine gönderebiliyorlar. Böylece, kargo bedeli alıcı için olumsuz bir sürpriz olmaktan çıkarken, satıcının gönderi masraflarına da destek olunuyor.

Diğer yandan, satıcılara sabit %6,90 + KDV komisyon dışında, başka hiçbir ad altında herhangi bir ücret, katkı bedeli vs yansıtılmıyor. Böylece, satıcılar ticari hesaplamalarını son derece kolay bir şekilde ve herhangi bir olumsuz sürprizle karşılaşmadan yapabiliyorlar. 

akakçe kurucusu Koray Karataş, kurucusu olduğu banayeni hakkında şu açıklamalarda bulundu: 

“Pandemi sonrasında ‘paylaşım ekonomisi’nden ‘döngüsel ekonomi’ye evrilen global konjonktürde, henüz kullanım ömrünü tamamlamamış ürünlerin, doğrudan yahut yenilenerek tekrar ekonomiye kazandırılmaları giderek daha önemli ve popüler hale gelmekte. Sadece ekonomik açıdan da değil, aynı zamanda malzeme kullanımı, enerji tüketimi ve atığı önlemek / azaltmak suretiyle, dünyanın ekolojik geleceğini korumak açısından da. Diğer yandan, bu süreç, ülkemiz idaresince de yakından takip edilmekte ve dünyanın pek çok ülkesinden daha önce ve hızlı düzenlenmekte. 

akakçe olarak, 2006 yılından beri tüketiciyi ‘doğru ürün, doğru satıcı ve doğru fiyat’la buluşturma misyonumuzla birebir uyuşan bu süreçte, 2021 yılı sonunda Türkiye’nin ilk ‘2. El’e özel pazaryeri banayeni’yi kurmaya karar verdik ve kolları sıvadık. Web sitemiz, şimdilik Elektronik ürün grubu ile sınırlı olmak üzere yayında. 2023 yılı ilk yarısında, mobil uygulamalarımızı da yayına almış olmayı planlıyoruz. 

Herkesi, hem ceplerini hem de dünyanın geleceğini korumak üzere, banayeni’den alışveriş yapmaya davet ediyoruz.” 

banayeni Genel Müdürü ve YK Üyesi Cenk Angın ise, “GittiGidiyor / eBay Türkiye döneminde edindiğimiz pazaryeri tecrübemizi, akakçe’nin 15 yılı aşkın  Türkiye e-ticaret tecrübesiyle harmanlarken, ezber bozmayı da bileceğiz. Kendisi küçük, enerjisi  büyük harika bir ekiple, 6 ay gibi bir sürede banayeni’yi hayata geçirdik. Şimdi, bir yandan banayeni’yi hızla büyütürken, bir yandan da tüketicilerin ceplerine ve dünyanın ekolojik geleceğine  katkıda bulunmak istiyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler