Üniversitelilerin iş hayatına hazır olmalarını sağlayan Hamilik Okulu Vakfı, Girişimcilik Merkezi’ni açtı

Üniversite öğrencilerini mesleğe ve iş hayatına hazırlamak için çalışmalar yapan Hamilik Okulu Vakfı, Girişimcilik Merkezi ilk dönem başvurularını almaya başladı.

Üniversitede öğrenim görmekte olan gençleri hem mesleğe hem de iş hayatına insan odaklı olarak hazırlamak ve “kadim değerler”in modern “meslek hayatı” içinde “güncellenmesi” arayışı  amacıyla 10 yılı aşkın süredir faaliyetlerine devam eden Hamilik Okulu Vakfı bünyesinde kurulan Girişimcilik Merkezi (GM) ilk dönem başvurularını kabul etmeye başladı. 

GM’ye başvuracak girişimci ekiplerden temelde; bir iş projesini gerçekleştirerek ekonomik bir değer ortaya koymalarının beklendiği ve bunun yanı sıra “insan olma” anlayış ve sorumluluğu kapsamında sosyal fayda üreten projelere de öncelik tanınacağı ifade edildi. Bu bağlamda sürdürülebilir iş fikirleriyle birlikte belli bir kotanın da sürdürülebilir sosyal projelere ayrıldığı vurgulandı. Program kapsamında; hızla gelişen teknoloji tabanlı faaliyetlere yönelik yeni fikirleri olan ve bunları hayata geçirmek için destek alma gereksinimi duyan ekiplere dört ay kadar sürecek bir eğitim verilerek bilgi ve tecrübe aktarımının yapılmasının planladığı iletildi.

Eğitimle birlikte farklı sektörlerde başarılı çalışmalara imza atmış hamilerle girişimlerin ihtiyaç duydukları danışma ve deneyim aktarımının da sağlanacağı aktarıldı. Diğer girişimcilik merkezlerindeki mentor konseptinden farklı olarak hamilik konseptini kullanan GM, bunun mevcut uygulamalardaki; eğitim süreci ile kısıtlı olan mentorluktan daha kapsamlı ve girişimcilerin ihtiyaç duydukları tüm zamanlarda destek alabilecekleri bir konsept olduğunu aktardılar. Programı başarı ile bitiren girişimci ekiplerin ekosistemdeki fon kaynaklarına ve ihtiyaç duyulması halinde diğer kuluçka merkezlerine de yönlendirilecekleri ifade edildi. 

Başvurmak isteyen girişimci ekiplerin 16 Aralık tarihine kadar www.girisimcilikmerkezi.org adresinden başvurularını gerçekleştirebilecekleri belirtildi.

Güncel İçerikler