WhatsApp, kullanıcıların kendilerine mesaj göndermesini kolay hale getiriyor

WhatsApp, bir süredir test ettiği kendine mesaj gönderme özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, geçtiğimiz günlerde test ettiği kendi kendine mesaj gönderme özelliğini kullanıma sundu. Kendi hesabınıza mesaj göndermek, diğer WhatsApp görüşmelerinizin hemen yanında kendinize hatırlatmak isteyeceğiniz bilgilere kolayca erişmenizi sağlıyor.

‘Message Yourself’ yani ‘Kendine Mesaj At’ özelliği, kullanıcıların WhatsApp üzerinden kendilerine not, hatırlatıcı ve alışveriş için ürünler göndermesine olanak tanıyor. WhatsApp tarafından paylaşılan bilgilere göre önümüzdeki haftalarda tüm Android ve iPhone akıllı cihaz sahiplerinin özelliği kullanabileceği paylaşıldı.

Ekip ayının sonlarında WhatsApp, kişilerin kendilerine mesaj atmasını sağlayan özelliği test etmeye başladı. Beta sürümünü kullanan belirli bir grup, kendisine istediği mesajı gönderebiliyordu. Beta sürecinde beklenen geri dönüşlerin alınmasıyla beraber özelliğin dünya çapında aktif edileceği açıklandı.

Kullanıcılar, kendileriyle bir sohbet başlatmak istediklerinde WhatsApp’taki kişiler listesinin en üstünde yer alacaklar. Kendisini seçen kişi, mesaj göndermek için dokunduğunda normal bir şekilde sohbet ekranına erişim sağlayabilecek. Kullanıcılar, daha önceki zamanlarda ortak bir grup vasıtasıyla katılımcılar ekleyip onları çıkartarak herhangi bir grubu kendi mesaj alanı haline getirebiliyordu. Bu yeni özellik sayesinde zahmetli olan yol yerine direkt kendine yazmak daha kolay hale geliyor. 

WhtasApp rakibi Signal de Kendime Not özelliğiyle kullanıcılara benzer özellik sunuyor. Ayrıca şirket içi iletişim platformu Slack de kendi kendine mesaj göndermeyi kolay hale getiriyor.

Kullanıcılar, WhatApp aracılığıyla kendilerine mesaj gönderdiklerinde, mesaj kalabalığı içerisinde kendi mesajlarını bulamama ihtimallerine karşılık konuşmalarını en üste sabitleyebiliyorlar. Yeni aktif hale getirilen özelliği gelecek haftadan itibaren global çapta kullanıma sunulacağı açıklansa da ülkemizde aktif hale getirileceği henüz bilinmiyor.

Güncel İçerikler