WhatsApp, sesli durum güncellemelerini iOS Beta’da kullanıma sunacak

WhatsApp, iOS Beta programındaki kişiler için sesli durum atma özelliğini aktif hale getirdi.

Popüler haberleşme uygulaması WhatsApp, durum bölümüne yeni özellikler getirmeye hazırlanıyor. iOS işletim sisteminde Beta sürümünü kullanan kişiler, durum kısmına sesli durumlar atabilecek.

iOS Beta kullanan kişiler, WhatsApp’da yeni özellikler test etmeye devam ediyor. Ortaya çıkan bir rapora göre WhatsApp’ın sesli durum özelliği, uygulama arayüzünde ortaya çıkıyor. Paylaşılan ekran görüntüsüne baktığımızda, platform üzerinden kullanıcılara uygulamasında 30 saniyeye kadar sesli durum paylaşılabiliyor. Kayıtlı kişiler, bu ses durumlarını sağ alt köşedeki mikrofon simgesine dokunarak görebilecekler. Hali hazırda bireysel ya da grup sohbetlerinde gördüğümüz ses kısmıyla benzerlikler taşıyor. Ses durumu güncellemelerinin yalnızca gizlilik seçili kişilerle paylaşıldığı ve her zaman uçtan uca şifreli olduğu da belirtiliyor.

Kullanıcılar, durum kısmında genelde videolar ve görseller paylaşıyor. Yeni gelen sesli durumlar da buranın daha interaktif ve daha etkileşim alan bir yere dönüşmesi bekleniyor. Ses özelliği, şu an için yalnızca beta programında yer alan sınırlı sayıda kullanıcılar tarafından test ediliyor. Durum güncellemeleri, 24 saat boyunca kullanıcının “durumunda” kalır. Bu özelliğe göre sesli durum güncellemesi için de benzer bir formatın kullanılacağı tahmin ediliyor.

Bu özellik ilk olarak Android beta uygulamasında 2.22.21.5 kodlu sürümde tespit edildi. Bu özellik geliştirme aşamasında ve hala hazır durumda olmadığı için Android uygulamasındaki kullanıcı arayüzüne benzer bir yapıyla geleceği tahmin ediliyor. 

Sosyal medya devi, şu anda geliştirme aşamasında olan birçok yeni özellik üzerinde de çalışıyor. Bu yeni özelliklerin gerçek hayata geçirilip geçirilmeyeceği ya da kullanıcılara ne zaman ulaştırılacağı henüz bilinmiyor. 

Güncel İçerikler