Çoklu bulut yönetim platformu geliştiren yerli girişim Cross4Cloud, 300 bin dolar yatırım aldı

Çoklu bulut kullanımlarını yönetmeyi ve optimize etmeyi sağlayan SaaS platformu geliştiren yerli girişim Cross4Cloud, kurucu ortaklarından Ercan Yeşil’in açıklamasına göre bir melek yatırımcıdan 6 milyon dolar değerleme üzerinden 300 bin dolarlık yatırım alarak tohum öncesi yatırım turunu kapattı.

Cross4Cloud, geliştirmekte olduğu platformda kullanıcı dostu bir arayüz ve ortak bir bulut diliyle herkesi sağlayıcıdan bağımsız bir deneyime davet ediyor. Farklı fiyat ve hız opsiyonlarını tek ekrandan görüntüleme, raporlama, anlık optimizasyon önerileri, olağan üstü durumlarda hızlı ve ucuz geçiş, platformlar arası sorunsuz taşınma ve bölge/sağlayıcı bazlı regülasyonlara uyum gibi imkanlarıyla kullanıcılarına eşsiz bir bulut kullanım tecrübesi sunuyor.

KWORKS’22 girişimlerinden Cross4Cloud almış olduğu yatırımla Amerika ve Türkiye olmak üzere iki ayrı lokasyonda şirketleşme sürecini tamamladı. Kurucu ortakları ile birlikte toplam 12 kişilik uzman bir ekiple çalışmalarını sürdüren girişim, yakın zamanda bu sayıyı 16 kişiye çıkarmayı amaçlıyor. Geliştirmekte oldukları PoC servislerini 2023 yılı içerisinde tamamlayarak kullanıcıları ile buluşmayı planlayan şirket, hızla büyümekte olan bulut teknolojileri pazarından önemli bir pay almayı hedefliyor.

PoC versiyonunda yer vermeyi düşündükleri servis ve özelliklerin içerisinde depolama (storage), raporlama, izleme (monitoring) ve bulut iyileştirmeleri (optimization) yer alan girişimin hedef müşteri kitlesini ise çoklu bulut kullanımı ve bulut sağlayıcıları arasında geçiş alışkanlıkları yüksek olan kurumsal firmalar ile startuplar oluşturmakta.

Farklı bulut sağlayıcılarını birbirine bağlayan Cross4Cloud girişimi sunmuş olduğu kullanım kolaylığı, birleştirilmiş API, anlık sağlayıcı geçişi, çevik dönüşüm, hızlı ölçeklenme ve bulut maliyetlerinin tek ekrandan takip edilebilmesi gibi avantajlarla şirketlerin çoklu bulut yönetimlerini iyileştirmelerini oldukça kolay bir hale getirmeyi amaçlıyor.

Güncel İçerikler