Biyoteknoloji girişimi CatalYm, 50 milyon euro yatırım aldı

Kanser hastalarının tedavi sürecinin olumlu geçmesini sağlamak için çalışmalar yapan CatalYm, 50 milyon euro yatırım aldı.

Kanser hastaları için immünoterapiler geliştiren biyoteknoloji girişimi CatalYm, Seri C turunda 50 milyon euro yatırım aldı. Brandon Capital ve Jeito Capital tarafından yönetilen tura Forbion, Novartis Venture Fund, Vesalius Biocapital III, Bayern Kapital, BioGeneration Ventures ve Coparion katıldı.

Phil L’Huiller liderliğindeki kurulan girişim, kanser hastalarının bağışıklık sistemlerini  harekete geçirerek yaşamlarını iyiye dönüştürmek için yenilikçi immünoterapiler geliştiriyor. CatalYm, yanıt vermeyen tümörlerde güçlü bir antitümöral bağışıklık tepkisini ölçmek için GDF-15 aracılı bağışıklığın tersine çevrilmesine öncülük ediyor. CatalYm’in amacı, birden çok katı tümör endikasyonunda lider program olan visugromab aracılığıyla klinik konsept kanıtını göstermek oluyor. 

Visugromab (eski adıyla CTL-002), tümör tarafından üretilen Growth Differentiation Factor-15’i (GDF-15) nötralize etmek için tasarlanmış antikor olarak karşımıza çıkıyor.

Girişimin CEO’su Phil L’Huiller, “Alanında lider olan programımızı önemli çalışmalara doğru ilerleterek daha fazla klinik gelişmeyi mümkün kılacak yeni ve mevcut yatırımcılarımızın taahhüdüne derinden değer veriyoruz.” dedi.

Brandon Capital ortağı Dr. Jonathan Tobin, “CatalYm’in geç evre kanserli hastalarda adaptif bağışıklık tepkileri üretebilen hedefli antikoru kısa sürede oldukça iyi sonuçlar verdi. Bu sonuçlar ve heyecan verici klinik veriler bizi cesaretlendiriyor. Phil ve ekibini desteklemeyi dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Jeito Capital ortağı Dr. Andreas Wallnoefer,  “Visugromab, ilk denemelerde kanserle savaşmak için bağışıklığı artırmada en umut verici sonuçları sundu. İlerlemiş tümörleri ve son basamak tedavileri olan hastalarda birkaç etkileyici sonuç göründü. İlacın önemli etkinlik profili ve iyi tolere edilebilirliği göz önüne alındığında, hastaların yaşamlarını iyileştirme ve kanser immünoterapi rejimlerinin bir parçası olma konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğu biliniyor.” dedi.

CatalYm, aldığı yatırımı visugromab Faz 2 geliştirme programını büyütmek için kullanacağını söyledi.

Güncel İçerikler