Web3 tabanlı VR oyun girişimi Thirdverse, 15 milyon dolar yatırım aldı

Blockchain, sanal gerçeklik ve Web3 odaklı oyunlar geliştiren Thirdverse, 15 milyon dolar yatırım aldı.

Sanal gerçeklik ve Web3 odaklı oyun stüdyosu Thirdverse, 15 milyon dolar yatırım aldı. Tura, 8DAO, B Dash Ventures, Double Jump.tokyo, Fenbushi Capital, Flick Shot, Holdem Capital, Kusabi, MZ Web3 fund, OKCoinJapan, Yield Guild Games ve OKX Ventures katıldı. Yeni yatırım sonrasında girişim, toplamda 33 milyon dolar yatırım aldı.

Singapur’da kurulan Thirdverse, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki iki stüdyosuyla metaverse’in kapılarını aralayan sanal gerçeklik ve Web3 tabanlı oyunlar geliştiriyor. Girişimin yeni nesil VR oyunu “ALTAIR BREAKER”, Ağustos ayında Meta Quest 2 ve PCVR için piyasaya sürüldü. Eylül ayında ise Thirdverse’in ABD’deki stüdyosu tarafından geliştirilen ve “X8” adlı yeni bir çok oyunculu VR taktik oyunu ilk kez Tokyo Game Show 2022’de oyun severlerle buluşturuldu. Bu iki oyunun da PlayStation VR2 tarafından destekleneceği açıklandı.

Thirdverse CEO’su Hironao Kunimitsu, “Ekibimizin gelecekteki büyümesi ve Web3 ve VR’ye yapılan yatırımlar için MZ Web3 Fund ile ortaklık kurmaktan heyecan duyuyoruz. Geçen yılki önemli büyümenin ardından ve geliştirilen ve geliştirmeye başlamak üzere olan birçok projeyle, Thirdverse için daha hızlı büyüme aşamasına girmekten gurur duyuyoruz. Yatırımcılarımızın desteği için çok minnettarız. Bu platformlarda yaratabileceklerimizin sınırlarını nasıl zorlayacağımıza dair ekibimizin ve ortaklarımızın heyecanını anlattığına inanıyorum. Pek çok oyuncu tarafından sevilecek oyunlar yarattığımıza ve bunun bu sektörün geleceği için kritik öneme sahip olduğuna eminim.” dedi.

MZ Web3 Fund CEO’su Yusαku Maezawa, “Thirdverse’in ekibi, sanal gerçeklik ve blockchain oyunlarında daha önce hiç görmediğim kadar olağanüstü deneyimli profesyonelleri bünyesinde barındırıyor. Girişim, hızlı global büyümesiyle heyecan verici bir noktada. Hem VR hem de Web3 oyun endüstrilerinin parlak bir geleceğe sahip olduğunu, Thirdverse’in pazar büyüme trendlerinden ve ekibinin olağanüstü deneyiminden yararlanmak için benzersiz bir konuma sahip olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Girişim, 2023 yılına kadar 10’dan fazla Web3 oyunu yayınlamayı planlıyor. Yeni yatırımla, ekibin güçlendirilmesi ve VR odaklı oyunların geliştirmeye devam edilmesi planlanıyor.

Güncel İçerikler