Sony, China Hero Project kapsamında oyun endüstrisine yatırım yapıyor

Sony, China Hero Project ile birlikte oyun geliştiricilerinin desteklemeyi ve hazır hale getirdikleri oyunları platformuna entegre etmeyi planlıyor.

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, China Hero Project olarak da bilinen Çin oyun geliştirme sürecine daha fazla odaklanarak çalışmalarını büyütmeyi planlıyor. Şirket, yeni oyunlar için geliştiricilerle çalışarak bölgedeki yatırımlarını artıracak.

Sony, şirketin programları aracılığıyla desteklediği ve Çin’deki yazılımcılar tarafından geliştirilen her oyuna 1 milyon yuan ya da yaklaşık 140 bin dolar yatırım yapmayı planlıyor. Sony’nin Çin pazarındaki yeni yatırımlarının gelişim süreci, Microsoft’un aktif olarak Çinli geliştiricileri takip ettiği zamanla aynı ana denk geliyor. Sony’nin Çin’de Xbox  ile yarışmak için bu tarz çalışmalar yaptığı iddia ediliyor.

Daha önce Sony tarafından China Hero Project kapsamında desteklenen oyunlar, finansal ve geliştirme desteği alıyordu. Geliştirilen oyunlar ise maalesef şirket tarafından yayınlanmıyordu. Paylaşılan yeni raporlara göre Sony, PlayStation Studios aracılığıyla Çin’de geliştirilen oyunlara destek vermeyi düşünüyor. Bu kararla birlikte şirket, Lost Soul Aside ile başlayarak oyunları yayınlamayı hedefliyor.

Sony şimdiye kadar Genshin Impact gibi oldukça dikkat çeken başarılı anlaşmaların yanı sıra 17 küçük ölçekli oyunu destekledi. Şirket, yeni oyunlar ve ve üzerinde çalışmalar yapılan projeleri geliştirmeye büyük yatırımlar yapıp Çin’de PS5 modellerini PS4 modellerinden iki kat daha fazla satarak belirlediği hedefine ulaşmayı planlıyor.

Genshin Impact’i Xbox’a özel olarak geliştirilen bir oyun haline getirme fırsatını kaçıran Microsoft’un birlikte çalışacak daha fazla Çinli video oyun geliştiricisi bulmaya çalıştığı söyleniyor. ABD merkezli şirketin onları büyük Xbox Game Pass teklifleriyle platforma bağlamayı ve yeni oyunlar geliştirmeleri için ikna etmeye çalıştıkları iddia edildi. 

Oyun konsolu pazarında olduğu gibi oyun pazarında da iki dev şirketin rekabet halinde olduğu görülüyor.

Güncel İçerikler