Tedarik zinciri ve lojistik odaklı Leta, 3 milyon dolar yatırım aldı

Tedarik zinciri ve lojistik konularına çözümler geliştiren Leta, tohum öncesi turda 3 milyon dolar yatırım aldı.

Filo yönetimini kolaylaştırıp B2B odaklı lojistik ve tedarik zinciri girişimi Leta, tohum öncesi turda 3 milyon dolar yatırım aldı. Tura, 4Di Capital, Chandaria Capital, Chui Ventures, PANI, Samurai Incubate ve Verdant Frontiers Fintech, Cellulant‘ın kurucu ortağı Ken Njoroge ve Charles Murito katıldı.

Nick Joshi tarafından kurulan girişim, özel olarak geliştirdiği rota ve yük optimizasyon teknolojisiyle malların müşterilere tesliminde verimliliği artırmayı amaçlıyor. Dağıtım süreci için gereken araç sayısını azaltarak maliyetten tasarruf sağlayıp pazardaki artan rekabette kullanıcılarına güç sağlıyor.

Leta kurucusu ve CEO’su Nick Joshi, “Önümüzdeki yıl bizim için oldukça büyük olacak. Ürünümüz dengelendi ve satış sürecimizi ve pazara açılma stratejimizi çok iyi anladık. Yeni yatırım, Aralık ayında piyasaya süreceğimiz teknolojimizle beraber Gana’dan başlayarak yeni pazarlara hızla açılmamıza yardımcı olacak.” dedi. 

Joshi, girişimi kurmadan önce ABD’de işletmelerin 35’ten fazla eyalette mil verimliliği konusuna yardımcı olması için çeşitli aracılarla çalıştı. Bu süreçte tedarik konusunda teslimat sorunlarının ne kadar önemli olduğunu ve her yerde zorluk yaşatmaya devam ettiğini gördüğünü açıkladı.

Joshi, “Lojistik için bir işletim sistemi sunuyoruz. Yazılımımız distribütörlere müşterilere daha hızlı hizmet vermeleri için en verimli yolu gösterebiliyor. Daha fazla müşteriye hizmet vermek için daha az araç kullanmalarını sağlıyor.” dedi.

Girişimin geliştirdiği sistem sayesinde işletmeler, operasyonlardaki verimliliği tanımlayan hız, frenleme ve rölanti süresi gibi diğer araç metriklerini de ölçebiliyor. Tanıtım sürecinin ardından Leta, 500.000’den fazla teslimatı optimize edip 20.000 tondan fazla mal teslim ederek 2.000 aracı yönetti.

Yatırım sonrasında girişimin Batı Afrika pazarında çalışmalarına başlamayı planlıyor.

Güncel İçerikler