WhatsApp, İşletme Rehberi özelliğini kullanıma sundu

WhatsApp, kullanıcıların uygulama üzerinden işletmelerle iletişime geçmesini sağlayacak İşletme Rehberi özelliğini tanıttı.

Meta, insanların WhatsApp üzerinden işletmeleri kolayca bulabilmesini amaçladığı İşletme Rehberi özelliğini duyurdu. Bu özellik sayesinde sohbetler üzerinden bir işletmeyi bulmak, mesaj göndermek ve işletme üzerinden alışveriş yapmak daha kolay bir hale geliyor.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Sao Paulo’daki WhatsApp İş Zirvesi’nde kullanıcıların işletmeleri kategoriye göre veya ada göre aramasına olanak tanıyan arama özelliğiyle birlikte gelen yenilikleri açıkladı. Yeni işletme özellikleriyle beraber kullanıcılar, iletişim kurmak istedikleri herhangi bir işletmenin detaylı bilgilerine göz atabilecekler.

Meta tarafından yapılan açıklamaya göre İşletme Rehberi’ni kullanan kişiler, seyahat veya alışveriş gibi kategorilere göre göz atabilecekler. İşletmeler tarafında ise bu özelliği kullanmak isteyen yöneticilerin WhatsApp Business platformuna kayıtlı olması gerekiyor.

İş platformuna kaydolan işletmeler dizinde görünürken, Brezilya’daki küçük işletmeler için de bu özellik kullanılabiliyor. Özellik, her ne kadar duyuru sonrası oldukça ses getirse de aslında 1 senedir Brezilya’da test ediliyor. Ayrıca WhatsApp üzerinden tamamen alışveriş deneyimi yaşamak isteyen kişileri düşünen Meta, gerekli yasal prosedür sürecini geçene kadar Brezilya’nın en büyük kredi kartı şirketi Cielo da dahil olmak üzere ülkedeki birkaç bankayla anlaşma yapıyor.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg yaptığı açıklamada, “Buradaki nihai amacımız, WhatsApp üzerinden bir işletmeyi bulabilmenizi, mesaj gönderebilmenizi ve bir işletmeden ürün satın alabilmenizi sağlamak oluyor.” dedi.

WhatsApp’ın yeni İşletme Rehberi özelliği, Brezilya’nın ardından Kolombiya, Endonezya ve Meksika’da kullanıma sunulacak. Meta’nın gelecek planları arasında kullanıcıların uygulama üzerinden alışveriş yaparak uygulamayı başka bir boyuta taşımak bulunuyor. Sistemin diğer ülkelerde ne zaman kullanıma sunulacağı hakkında henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Güncel İçerikler