Mimari odaklı yazılımlar geliştiren CONIX.AI, 1.3 milyon dolar yatırım aldı

İnşaat teknolojileri üzerinde yazılımlar geliştiren CONIX.AI, çalışmalarını büyütmek için tohum öncesi turda 1.3 milyon dolar yatırım aldı.

Mimari SaaS yazılımı geliştiren CONIX.AI, düzenlenen tohum öncesi turda 1.3 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu, BIM Ventures‘ın liderliğinde düzenlendi. 

2020 yılında Yusuf Fahmy tarafından kurulan CONIX.AI, gayrimenkul çalışanlarının ve mimarların yapay zeka tabanlı çözümünü kullanarak platformu aracılığıyla tasarımlar ve uyarlanabilir malzemeler oluşturmasına olanak tanıyor. Platform, kullanıcıların şantiyelerin geçerliliğiyle beraber birden fazla oluşabilecek senaryonun yalnızca birkaç dakika içinde değerlendirmesine yardımcı oluyor.

CONIX.AI, mimarlara haftalar yerine dakikalar içinde eksiksiz tasarımlar sunuyor. Bu da girişimin rakiplerinden kolayca ayrılmasını sağlıyor. Mackinsey tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, mimarlık, mühendislik ve inşaat endüstrilerinin dünyadaki en az dijitalleştirilmiş endüstrilerden biri olduğunu gösteriyor. CONIX.AI’nin hali hazırda 3.3 milyar dolar değerindeki devasa küresel mimari tasarım pazarına katmayı planladığı özel sistemler bulunuyor.

Girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Yusuf Fahmy, “Mimarların işlerini dönüştürerek daha verimli hale getiriyoruz. CONIX.AI ile mimarlar, müşterilerine aynı gün içinde aralarından seçim yapabilecekleri çok sayıda ısmarlama yineleme sunabiliyor. Ayrıca gayrimenkul uzmanları, şirket içi mimari ekipleriyle birlikte CONIX.AI’yi kullanarak yatırım kararlarını anında alabilirler.” dedi. 

Girişimin kurucu ortağı ve CCO’su Hani Farrag, “Girişim, gayrimenkul uzmanlarının yatırımını kolaylaştıran, zengin ve uygulanabilir tasarım yeteneklerinin değerlendirilmesine yardımcı olmak için son teknolojiden en iyi şekilde yararlanıyor. CONIX.AI artık gayrimenkul uzmanları ile iş yapmaya açık ve yakında mimarlar için de olacak.”

BIM’in Kurucusu Mohamed Amine Merah, bu yatırımın şirketin Suudi Krallık’ının dışından yetenekleri ve akıllı teknolojileri destekleyerek gelişim sağlamalarının bir sonucu olduğunu belirtti.

Yatırımla sonrasında girişim, Suudi Arabistan pazarına giriş yapmayı ve daha fazla ürün geliştirmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler