Hyundai, hidrojen yakıtlı N Vision 74 konsept aracını tanıttı

Hyundai, Pony Coupe konseptinden iham aldığı hidrojen yakıtlı N Vision 74 konsept otomobilini duyurdu.

Güney Kore merkezli otomotiv üreticisi Hyundai, sürdürülebilirlik odaklı ve hidrojen ile çalışan yeni N Vision 74 konsept aracını duyurdu. Fütüristik konsept, sıfır emisyonlu teknolojilere olan bağlılığı baz alıyor.

2015 yılında piyasaya sürülen N markasının sürdürülebilir performans vizyonu, ilk olarak hidrojenle çalışan N 2025 Vision Gran Turismo‘da gösterildi. Hidrojen yakıt hücresi gücü başlangıçta bir rüya olarak görülse de, N Vision 74, yedi yıllık teknolojik gelişmeyi ve N markasının, çalışma türü ne olursa olsun otomobil tutkunları için iyimser bir gelecek sunma taahhüdünü temsil ediyor. Hyundai’nın en son teknolojisi, tasarım ve yüksek performansının zirvesiyle yeniliği teşvik ediyor.

N Vision 74, efsanevi otomobil tasarımcısı Giorgetto Giugiaro tarafından geliştirilen 1974 tarihli Hyundai Pony Coupe konseptinden iham alıyor. Hyundai mühendisleri, N Vision 74’e özgü tamamen yeni bir düzende yerleştirilmiş FCEV sistemi ile kombine ederek benzersiz bir hidrojen hibrit mimarisi geliştirdi. 85 kW çıkışlı yakıt hücresi (Max 95 kW), öne kısımda yer alıyor. Toplam yüksekliği ve ağırlık merkezini düşürmek için alt kısma 62,4 kWh T tipi pil monte ediliyor. Pil, 800V yüksek hızlı şarj mimarisini araçla buluşturuyor.

N Vision 74, ikili şarj özelliğine sahiptir ve arkaya monte edilmiş 9,3 lb kapasiteli hidrojen yakıt depolarına beş dakika içinde yakıt doldurulabilir. 85kW yakıt hücresi, 62kWh pili şarj etmek için hidrojeni elektriğe dönüştürür. Batarya aynı zamanda hızlı şarj özelliğine sahip Hyundai’nin e-GMP platformundaki 800V batarya teknolojisini de destekliyor. 

N Vision 74’ün temel geliştirme hedeflerinden biri, zorlu pist koşullarında bile sürücüye en yüksek sürüş duygusunu sürücülere yansıtmak oluyor.  ‘ün özel hidrojen hibrit mimarisi, ısı yönetimi için benzersiz zorluklar sunuyor. N Vision 74, henüz konsept aşamasında yer aldığı için yollarda görülüp görülmeyeceği henüz bilinmiyor.

Güncel İçerikler