WhatsApp, anket özelliğini kullanıma sundu

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, uzun süredir test aşamasında olan gruplar özelliğini kullanıma sundu.

WhatsApp, daha önce test aşamasında olarak sadece beta kullanıcılarıyla buluşturduğu anketler özelliğini tüm kullanıcılar için aktif hale getirdi. WhatsApp Anketler, kullanıcıların hem bireysel hem de grup sohbetlerinde anketler oluşturmasına izin verecektir.

Neredeyse 1 senedir test edilen anketler özelliği, Meta bünyesindeki Instagram ve Facebook’un ardından WhatsApp kullanıcıları için de kullanıma sunuldu. Anket düzenleyen kişiler, en fazla 12 seçeneklik anketler oluşturabiliyor. Aynı cevaplı ikinci bir şık oluşturulduğunda uygulama, kullanıcıyı uyararak seçeneğin değiştirilmesini istiyor.

Anketlere cevap veren kişiler, bir ya da daha fazla şıkka oy verebiliyor. Sadece mobil sürümler için aktif olan bu özelliğin WhatsApp Web için ne zaman aktif hale geleceği henüz bilinmiyor. Web sürümünde sadece ankete oy verilebiliyor. Yapılan anketler, diğer kulanıcılara iletilemeyip sadece konuşma içerisinde kalıyor.

WhatsApp Anketler özelliğini kullanmak için birkaç işlem yapmanız gerekiyor. İlk olarak uygulama içerisinden bireysel ya da bir grup sohbetine giriş yapın. Hemen ardından Android’de ekler kısmına ve iOS’de de + simgesine dokunun. Çıkan kısımdan Anket seçeneğine dokunun. Açılan alandan sorunuzu yazdıktan sonra 12 farklı seçenekli bir anket oluşturmanız mümkün hale geliyor.

Her ne kadar WhatsApp’a yeni gelmiş olsa da anket özelliği daha önce Meta uygulamalarında ve iletişim uygulamasının en büyük rakiplerinden olan Telegram’da da bulunuyordu. Anket özelliğiyle beraber özellikle grup sohbetlerinde arada kalınan konulara üyelerin kesin bir cevap bulacağı tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler