Netflix, uzaktan erişimle bağlantılı cihazlardan çıkış yapmaya izin veriyor

Netflix, kullanıcıların tek bir cihaz üzerinden daha önce çıkış yapmayı unuttuğu hesapları tespit ederek onlardan çıkış yapmayı sağlayacak özelliğini kullanıma sundu.

İçerik platformu Netflix, kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak işlevsel özellikler sunmaya devam ediyor. Netflix’te aboneliği bulunan kişiler artık daha önce hesabına giriş yaptığı tüm cihazları tek bir yerden yöneterek uzaktan çıkış yapabilecek.

Kullanıcılar, birçok akıllı cihazdan Netflix’e erişim sağlayabiliyor. Bir otel odası, arkadaşının evi ya da eski telefon fark etmeksizin birçok cihazda hesaplar açık kalabiliyor. Hal böyle olunca kullanıcılar, hesaplarının hangi cihazlarda açık kaldığını maalesef tek bir yerden göremiyordu. Bunu fark eden Netflix de işlevsel bir çözüm geliştirdi. İster web sitesi üzerinden ister iOS işleti sistemli cihazınızdan isterseniz de Android işletim sistemli cihazınızdan Manage Access and Devices özelliğiyle beraber hesabınızın açık olduğu cihazları kolayca değiştirebilirsiniz.

Özelliği aktif edebilmek için ilk olarak uygulama içerisinden Ayarlar kısmına gelmeniz gerekiyor. Buradan Gizlilik ve Güvenlik kısmını seçin. Açılan sekmede Erişim izinlerini ve cihazları yönet kısmına tıklayın. Açılan sayfada hesabınızın açık olduğu cihazlar kolayca listelenmiş oluyor. Sadece bununla kalmayıp daha önce hangi cihazlarla bağlanıldığı ve hangi kullanıcı adıyla hangi cihazın giriş yaptığı da kolayca görünüyor. Bu kısımdan hesabınızın açık kalmasını istemediğiniz cihazı seçerek çıkış yapabilmeniz sağlanıyor.

Özellik, platformun ilerleyen süreçte ortak hesap kullanımını bitirdiğinde hesabı kullanan farklı kişilerin tespit edilerek ekstra ücret verilmesinin önüne geçiyor. Bu sayede sizden isinsiz hesabınızı kullanan kişilerden kurtulmak daha kolay bir hal alıyor.

Oturumu kapattığınızda kayıtlı şifrelerden hesaba giriş yapan kişiler hakkında şu an için geliştirilen bir çözüm maalesef bulunmuyor. Bunun için kullanıcılar şimdilik sadece şifrelerini sıfırlayarak araya sızan kişileri engelleyebiliyor.

Güncel İçerikler