Mobilite odaklı girişim JUCR, 31.2 milyon euro yatırım aldı

Elektrikli araçlar için şarj istasyonlarını daha erişilebilir bir hale getirmek isteyen JUCR, 31.2 milyon euro yatırım aldı.

Elektrikli araç şarj çözümleri sağlayan JUCR, 31.2 milyon euro yatırım aldı. Yatırımın 6.2 milyon euro’su Vector Venture Capital ve mevcut yatırımcılar 2bX ve German Media Pool’dan (GMPVC) tohum yatırım olarak geldi. 25 milyon euro yatırım ise girişimin şarj alanı oluşturması sırasında oluşabilecek borçlar için kullanılacak.

Richard Birich, Max Grollmann ve Lukas Puls tarafından 2020 yılında kurulan JUCR, elektrikli araçlar için uçtan uca bir şarj çözümü geliştiriyor. Girişimin geliştirdiği sistem, Avrupa’daki elektrikli otomobillerin şarj noktalarına sorunsuz erişmesini sağlıyor. Berlin merkezli girişim, yazılım çözümüyle kullanıcılara Avrupa’nın en yoğun şarj ağlarından birine erişim sağlıyor ve aynı zamanda elektrikli arabaları şarj etmek için kendi çözümlerini de geliştirip müşterilerine sunuyor.

Elektrikli araçların kullanımı Avrupa çapında popülerlik kazanırken, sürücüler hala farklı ödeme modelleri ve erişim yöntemleri olan birçok sağlayıcıya güvenmek zorunda kalıyor. Ancak JUCR, bu sorunların çözümünü tek bir yerde topluyor. Aylık abonelik esasına göre çalışıp finansal olarak da erişilebilir bir yapıya sahip oluyor. 

JUCR’nin yazılım CTO’su Max Grollmann, “Her türden modası geçmiş teknolojiye sahip mevcut pazar durumuna göre, geleceğin şarj altyapısını şekillendirme söz konusu olduğunda JUCR için mükemmel bir fırsat var. Özellikle önümüzdeki yıllarda kat kat büyüyecek bir sektörde tüm kaynakları güvenilir ve ölçeklenebilir bir ekosisteme oturtmalıyız.” dedi.

Vector Venture Capital Genel Müdürü Uwe Gerlinger, “Konu yeni bir araç almaya geldiğinde birçok kişi elektrikli bir araba almak konusunda isteksiz. Büyük parçalarda bu, yeterince gelişmiş bir şarj altyapısının olmamasından kaynaklanmaktadır. JUCR’nin hem yazılım hem de donanım tarafında sunduğu teknik yeteneklerden çok etkilendik. Ayrıca şirket, Avrupa EV şarj ağındaki boşlukların nasıl doldurulacağına dair net bir vizyona sahip.” dedi.

Girişim, aldığı yatırımı kullanarak kendi yazılım ve donanımını daha da geliştirmeye çalışıyor. 2025 yılına kadar JUCR, en az 100.000 şarj istasyonuyla kendi şarj ağını kurmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler