Bulut tabanlı veri analitiği girişimi MotherDuck, 47.5 milyon dolar yatırım aldı

Bulut tabanıyla beraber veri analitiği üzerine bir platform geliştiren MotherDuck, 47.5 milyon dolar yatırım aldı.

Veri analitiği üzerinde çalışmalar yapan MotherDuck, 47.5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırımın 12 milyon dolar‘ı Redpoint Ventures liderliğinde düzenlenen tohum turda geldi. Geriye kalan 35 milyon dolar‘ı ise Andreessen Horowitz liderliğinde düzenlenen Seri A turda geldi. Yatırım turuna, Amplify Partners, Madrona Venture Group, SV Angels ve Altimeter Capital da katıldı. MotherDuck’ın yatırım sonrası değerlemesi 175 milyon dolar oldu.

Jordan Tigani tarafından Seattle’da kurulan girişim, hafif ve sistemler için yoğun olmayan kullanım durumları için oluşturulmuş sunucusuz bir analiz hizmeti sunuyor. MotherDuck, açık kaynak platformu DuckDB’ye dayanıyor. İki girişim birlikte süreç içi çevrimiçi analitik işleme veritabanı veya OLAP üzerine inşa ediliyor.

DuckDB, 2019 yılında Hollanda’daki CWI’da araştırmacılar Hannes Mühleisen ve Mark Raasveldt tarafından kuruldu. Tanıtımından bugüne dek bir kullanıcının her yerde kolayca çalışabilmesini sağladığı için veri analistleri tarafından yaygın bir şekilde benimseniyor.

Platformun para kazandıran bir versiyonu olarak lanse edilen MotherDuck, kullanıcıların birden fazla kanala yayılmış analitik sorgular yürütmesine izin vererek ve DuckDB’nin yeteneklerinin ötesine geçecek.

Tigani, MotherDuck’ın geliştirilme sürecinde arkasındaki ilhamın “Big Data”nın artık geçerli sayılmadığının ortaya çıkması olduğunu söyledi. Ayrıca kurucu, MotherDuck’ın gelirinin muhtemelen abonelik ve kullanıma dayalı modelin karışımından ve düşük “başlangıç” maliyetinden geleceğini söyledi.

Girişimin kurucusu, “Ayda 10 dolar verdiğiniz paketinizde, gerçek analizler yapabilmenizi istiyoruz. Diğer bulut veri ambarlarındaki maliyetiyle karşılaştırabilirsiniz. O şirketler, 1-2 kat daha pahalı olabilirler.” dedi.

Yeni yatırımla beraber MotherDuck, küçük boyutlu ve 13 kişiden oluşan ekibini, yıl sonuna kadar 18 kişiye çıkarmayı planlıyor.

Güncel İçerikler